Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā trešdien izcīnīja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas savā laukumā ar 8:1 (2:0, 3:1, 3:0) sagrāva līgas vājāko komandu Novokuzņeckas "Metallurg", ko pārstāv Latvijas hokejists Aleksandrs Jerofejevs.

Kā zināms, Jerofejevs kreisā pleca saišu plīsuma dēļ jau ilgāku laiku nepiedalās savas vienības spēlēs.

Uzvarētājiem šajā mačā pa diviem vārtiem guva Aleksejs Ugarovs un Maksims Veļikovs.

Tikmēr pie uzvaras tika latviešu uzbrucēja Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā Habarovskas "Amur" komanda, kas ar 4:3 (1:0, 2:0, 1:3) izbraukumā apspēlēja Čehovas "Vitjaz".

Kā ziņots, Cipulis iepriekšējā "Amur" komandas spēlē 3.februārī guva pleca traumu un šajā mačā nepiedalījās.

Uzvaru viesiem nodrošināja Valērija Pokrovska precīzais raidījums.

Tikmēr sagrāvi piedzīvoja latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas izbraukumā ar 4:8 (3:1, 1:5, 0:2) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai.

Spēli "Jugra" komandas vārtos uzsāka Mihails Birjukovs, kurš trešajā periodā pēc astotajiem ielaistajiem vārtiem tika nomainīts ar Masaļski, kurš savus vārtus nosargāja neskartus.

Uzvarētāju labā šajā mačā divus vārtus guva Aleksandrs Koroļuks.

Savukārt pie uzvaras tika Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komanda, kas izbraukumā ar 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Maskavas "Spartak" komandu.

Jass šajā mačā nopelnīja divas soda minūtes.

Uzvarētājiem divus vārtus šajā mačā guva Maksims Jakuceņa.

KHL kopvērtējumā tagad Maskavas "Dinamo" ar 91 punktu 51 spēlē ieņem otro vietu Rietumu konferencē, bet "Metallurg" ar 41 punktu 54 mačos atrodas pēdējā vietā ne tikai Austrumu konferencē, bet arī visā līgā.

"Metallurg" vienība tādējādi kā pirmā no visām līgas komandām jau aizvadījusi savu pēdējo šīs sezonas čempionāta spēli.

Tikmēr "Jugra", kas jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā, Austrumu konferencē ar 86 punktiem 52 mačos ieņem piekto vietu, "Ņeftehimik" ar 75 punktiem 52 spēlēs ir astotie, un arī šī komanda nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Amur" ar 50 punktiem 53 mačos Austrumu konferencē ir priekšpēdējā, 11.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!