Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc komandas izstāšanās no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas apsveica pretiniekus, Rīgas "Dinamo" un visu Latviju ar uzvaru KHL "play-off" pirmajā kārtā.

Foto galerija

"Apsveicu Rīgas "Dinamo" un arī visu Latviju, jo tādi līdzjutēji ir jāpameklē," pēc spēles teica Oļegs Znaroks. "Novēlu viņiem veiksmi otrajā kārtā!"

"Mums pietrūka veiksmes – trīs papildlaiki un trīs zaudējumi," piebilda treneris. "Sezonas sākums izdevās ļoti labs, bet decembrī un janvārī viss mainījās, kad piedzīvojām 11 zaudējumus pēc kārtas. Puiši labi spēlēja, ilgi bijām pirmajā vietā kopvērtējumā. Taču 12 spēlētāji guva traumas, tas mūs izsita no sliedēm. Tās bija smagas traumas – daži joprojām nevar spēlēt. Bet principā laba sezona. Zaudēt vienmēr ir nepatīkami, bet tāds ir hokejs."

Par labāko rīdzinieku maiņu Znaroks nosauca Laura Dārziņa-Miķela Rēdliha-Broka Trotera virknējumu. "Viņi labi nospēlēja vairākumā, labi izspēlēja līniju," atzina Znaroks.

Pēdējo spēli Rīgā nevarēja pabeigt maskaviešu pamata vārtsargs Maikls Gārnets, kurš, pēc Znaroka teiktā, jau šīs sērijas sākumā spēlējis ar savainotu cirkšņa muskuli, un ceturtdienas mačā to sastiepis vēl vairāk, dēļ kā bija spiests pamest laukumu.

Līdzīgi kā viņa kolēģis, Rīgas "Dinamo" treneris Jūliuss Šuplers, arī Oļegs Znaroks atzina rīdzinieku līdzjutēju nozīmi uz spēli. "Viņi mums nepalīdzēja, viennozīmīgi, bet mēs tam bijām gatavi, jo ne jau pirmo spēli te aizvadījām," ar smaidu teica treneris. "Viņi ir vislabākie, es taču visu dzīvi te esmu spēlējis."

Jau ziņojām, ka Rīgas "Dinamo" KHL "play-off" pirmās kārtas sestajā spēlē ar 2:1 papildlaikā pārspēja Maskavas "Dinamo", sērijā uzvarot ar 4-2 un iekļūstot Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!