Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, kas lokauta laikā pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Dinamo", devuši lielu ieguldījumu komandas panākumos, uzsvēris vienības galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Aprīļa vidū Latvijas speciālistu Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā "Dinamo" komanda otro reizi pēc kārtas triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

"Aleksandram Ovečkinam, Niklasam Bekstrēmam un Leonīdam Komarovam bija liela loma šīs sezonas "Dinamo" modelī. Viņi palīdzēja mums uzvarēt un vākt punktus, radot pareizo grūdienu tālāku panākumu veicināšanai, kad šie hokejisti jau bija devušies prom," portālam "Gazeta.ru" izteicies Znaroks.

Tāpat viņš uzsver, ka NHL hokejistos novērotais augstais profesionalitātes līmenis daudz zināšanu devis pārējiem vienības spēlētājiem.

"Augsto profesionalitātes līmeni pamanīja visi hokejisti. Lūkojoties, kā viņi no sevis atdod visu treniņos, mūsu puišu attieksme pret darbu kļuva profesionālāka. Viņi vēroja šos spēlētājus un iegūtās zināšanas uzsūca kā sūklis ūdeni," teicis Znaroks.

Vašingtonas "Capitals" zvaigzne Ovečkins šosezon "Dinamo" rindās aizvadīja 31 spēli, gūstot 19 vārtus un 21 reizi rezultatīvi asistējot partneriem. Savukārt Ovečkina komandas biedrs Vašingtonā zviedrs Bekstrēms 19 mačos atzīmējās ar desmit vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm, bet Komarovs no Toronto "Maple Leafs", kurš visu 2011./2012.gada sezonu aizvadīja "Dinamo" klubā, 13 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

"Dinamo" galvenais treneris izteicies, ka sezonas starplaikā centīsies saglabāt vienības spēlētāju kodolu, taču esot gaidāmi arī pastiprinājumi.

Abi Latvijas treneri piecu KHL pastāvēšanas sezonu laikā KHL finālsērijā piedalījušies jau trīs reizes - 2010.gadā viņi, trenējot Balašihas MVD komandu, izšķirošajā sērijā piedzīvoja zaudējumu, bet pērn "Dinamo" vienība tika pie līgas galvenās trofejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!