Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā par savu mājvietu varētu izvēlēties Maskavu, raksta medija "Sport Express" žurnālists Aleksejs Ševčenko.

Ziņots, ka Krievijas hokeja apskatnieks Aleksejs Ševčenko trešdien jau ziņoja par nākamajā sezonā, visticamāk, sagaidāmām izmaiņām. Proti, Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" vietā KHL čempionātā varētu startēt Hantimansijskas "Jugra" un Toljati "Lada", kuras savulaik jau spēlējušas KHL, bet šobrīd sacenšas Krievijas augstākajā līgā (VHL).

Žurnālists ceturtdien garākā rakstā apgalvo, ka par šo komandu pāreju jau praktiski pieņemts lēmums. Ševčenko gan min, ka bijušas sarunas par citām komandām, kuras vēlētos spēlēt KHL. Piemēram, "baltkrievi apsprieduši otras komandas iespēju".

Autors tāpat izsakās, ka bijušas "pārsteidzošas idejas". Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, ir "iespējamība", ka nākamajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda tiks bāzēta Maskavā.

"Jokerit" vienība pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina uzsāktā kara pret Ukrainu atsauca savu dalību no KHL izslēgšanas spēlēm, tomēr nepaziņoja par pilnīgu izstāšanos. Savukārt Rīgas "Dinamo" ilgi vilcinājās par savu nostāju, tomēr ceturtajā iebrukuma dienā paziņoja par izstāšanos no KHL, nekonkrēti atsaucoties uz "militāru un humānu krīzi", bet skaidri nenosodot Krievijas un tās diktatora Putina darbības.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis vēlāk medijam "championat.ru" gan atzina, ka cer uz "Dinamo" atgriešanos KHL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!