Foto: Publicitātes foto
Ar godam izcīnītu pirmo vietu un ceļojošo kausu Latvijas delegācija atgriezusies no 21.Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēlēm, kas šogad norisinājās Lietuvā, Paņevežos, informē Izglītības un zinātnes ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kopumā sporta spēlēs piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieku - profesionālo skolu audzēkņi, pedagogi un vadītāji no visu trīs Baltijas valstu profesionālās izglītības iestādēm. Pārstāvēt Latviju uz kaimiņvalsti devās 70 dalībnieku. Sportisti mērojās spēkiem basketbolā, volejbolā un galda tenisā. Latvijas pārstāvji savu meistarību īpaši apliecināja volejbolā un galda tenisā, ieņemot līderpozīcijas gan puišu, gan iestāžu darbinieku komandu konkurencē.

Cīņa par uzvaru kopvērtējumā izvērtās gana spraiga. Saņemot vien punktu mazāk nekā Latvijas komanda, otrajā vietā ierindojās kaimiņi lietuvieši. Igaunijas komandai tika bronzas medaļas un trešā vieta. Tā kā šis ir jau trešais gads pēc kārtas, kad Latvijas komanda guvusi uzvaru spēlēs, delegācija, kā to paredz sporta spēļu noteikumi, savā īpašumā un glabāšanā saņēma ceļojošo kausu.


"Priecājos, pat ļoti! Pirmo reizi saņemam glabāšanā ceļojošo kausu. Man ir liels prieks par visiem skolotājiem, audzēkņiem, skolu direktoriem!" saka Irēna Bukovska, profesionālās izglītības sporta kluba "AMI" valdes priekšsēdētāja. Viņa stāsta, ka skolas sporta notikumā iesaistās brīvprātīgi, un labas komandas izveidošana šajā noslogotajā mācību gada periodā nav vienkārša. Organizatoriskais darbs un dalība pasākumā prasa skolu darbinieku pašaizliedzību, un par to viņiem milzīgs paldies!

Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu sporta spēles pirmo reizi norisinājās 1993.gadā, Rīgā. Sporta spēlēs dalībniekiem katru gadu tiek dota iespēja apliecināt savu sportisko sagatavotību, mērojoties spēkiem ar kaimiņvalstu pārstāvjiem. Tādējādi tiek arī popularizēta profesionālā izglītība un veicināta sadarbība starp Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu direktoriem, audzēkņiem un darbiniekiem.

2014.gadā Baltijas valstu profesionālo izglītības iestāžu sporta spēles norisināsies Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!