Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē, 3. oktobrī, pulksten 12 Latvijas ziemas peldētāji atklās 46. ziemas peldēšanas sezonu. Šogad Latvijas Ziemas peldēšanas federācija (LZPF) lēma nerīkot kopīgu pasākumu, bet atzīmēt sezonas atklāšanu visiem federācijā apvienotajiem ziemas peldēšanas klubiem vienā laikā, katram savā ierastajā peldēšanas vietā.

Šajā laikā pirmajai šīs sezonas peldei pievienoties aicināti arī visi individuālie ziemas peldētāji, tautā saukti arī par roņiem.

Dalību atklāšanas pasākumam apstiprinājuši ziemas peldētāju klubi Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Ozolniekos, Kuldīgā, Raganā, Jūrmalā un Saldū.

Neraugoties uz valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem, kuru dēļ pagājušajā sezonā tika atceltas sacensības un citi tradicionālie ziemas peldētāju pasākumi, roņi ziemā nepārtrauca rūdīties un nodarboties ar iemīļoto sporta veidu. Arī jaunā ziemas peldēšanas sezona tiek sagaidīta, nezaudējot optimismu un možumu, ko saglabāt palīdz veselīgs dzīvesveids.

LZPF pagājušā gadā tika uzņemta Latvijas Tautas sporta asociācijā, līdz ar to ziemas peldēšana Latvijā oficiāli atzīta par tautas sporta veidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!