Foto: Publicitātes foto
Skriešana viennozīmīgi ir populārākais un visvieglāk pieejamais sporta veids – ar to var nodarboties jebkurā gadalaikā, praktiski jebkuros laika apstākļos un arī par vietu izvēli nevar sūdzēties.

Laikam ejot, skriešana ir iemantojusi nedalītu popularitāti arī Latvijā – sākot ar maziem mērķiem par savas fiziskās formas uzturēšanu, kas nereti realizējas dalībā pusmaratonā vai pat maratonā. Arī šajā vasarā gan Rīgā, gan citviet Latvijā skriešanas entuziastiem tiek piedāvāts plašs klāsts, kur apmierināt savu sportisko garu, tāpēc esam izveidojuši ceļvedi visiem tiem, kas skriešanu uzskata par lielisku līdzekli, lai uzturētu sevi formā un aktīvi pavadītu brīvo laiku.

Skriešanas process no visām fiziskajām aktivitātēm prasa vislielāko skaitu muskuļu piepūles, un papildus tam tas ir sirds un asinsvadu sistēmas treniņš.

20.gadsimta 70.tajos gados populāra masveida skriešana bija sacensības "Bēgšana no infarkta". Šī skriešanas programma cēlusies Austrālijā un plašu piekrišanu ieguva arī Eiropas valstīs, tostarp Latvijā. Princips – skriešana pamīšus ar soļošanu, tādējādi pakāpeniski radinot sirdi un organismu pie fiziskas slodzes. Arī mūsdienās, it īpaši skriešanas grupu treniņos, tiek piekopta šāda pat taktika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!