Foto: Publicitātes foto
Turpinot gada sākumā uzsākto "Nike Riga Run" skolu projektu, ekspertu komanda piektdien, 20. aprīlī, dosies uz Rīgas 6. vidusskolu.

Kopā ar skriešanas treneriem un uztura speciālistiem pasākumā piedalīsies arī basketbola kluba "Latvijas universitāte" basketbolisti, kuri labprāt dalīsies savā pieredzē par veselīgu un sportisku dzīvesveidu.

Kā ierasts, "Nike Riga Run" pasākumu skolās vadīs sporta žurnālists Edgars Barbaks, kuram pagājušajā gadā tika uzticēts vadīt Mežaparkā organizēto lielāko sports labdarības pasākumu Latvijā. Projekta ietvaros Barbaks jau apmeklējis izglītības iestādes dažādos Latvijas reģionos un atzinīgi izteicies par skolēnu zināšanām un attieksmi pret aktīvo dzīvesveidu.

"Projekta laikā esmu pārliecinājies par jauniešu lielo interesi par sportu kopumā, gan aktīvu dzīvesveidu. Katra tikšanās ar skolēniem ir interesanta, viņi uzdod dažādus jautājumus un ar lielu aizrautību piedalās mūsu rīkotajās aktivitātēs. Domāju, ka "Nike Riga Run" projekts jauniešiem ir laba iespēja uzzināt, ka veselīgs dzīves veids var būt interesants un aktīvs. Jauniešiem patīk spraigas aktivitātes, līdz ar to skolēnu stafetes ir labs veids, kā uzturēt viņos azartu sportojot" sacīja E. Barbaks.

"Nike Riga Run" komanda ar skriešanas treneriem Jāni Razgali un Arni Ozoliņu rādīs, kā izmantot skolu rokasgrāmatā iekļauto inovatīvo treniņu programmu. Tās mērķis ir uzlabot skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību, veicot dažādus un atraktīvus vingrinājumus. Pasākumā Rīgas 6. vidusskolā, kā ierasts, piedalīsies "Swedbank" talismani, savukārt par veselīgu un sabalansētu uzturu jauniešus informēs "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš atraktīvā veidā informēs jauniešus par sabalansēta uztura nozīmi un tā veidošanas pamatprincipiem.

Skolēniem tiks organizētas arī atraktīvas stafetes ar "Swedbank", kurās tiks izmantots Latvijas Gumijlēcēju kluba inventārs. Sacensības tiks veidotas divās grupās – 7.-9. klasēm un 10.-12. klasēm, ievērojot tādu pašu ieskaites kārtību, kā paredzēts "Nike Riga Run 2012" iekļautajā "Swedbank" skolu stafetē. Katrā komandā piedalīsies pieci zēni un tikpat meitenes, pārējiem esot līdzjutēju lomā.

"Nike Riga Run" skolu projekta ietvaros izveidota rokasgrāmata sporta skolotājiem ar inovatīvu treniņu programmu, kuru var izmantot sporta stundās, veicinot bērnu un jauniešu vispārējo fizisko sagatavotību. "Nike Riga Run" skolu projekts jau viesojies Ventspilī, Daugavpilī, Madonā, Aizputē un Skrundā. Visās pilsētās skolēni un skolotāji atzinīgi novērtējuši gan projekta ideju, gan veidu, kā tiek pozicionēts aktīvais un veselīgais dzīvesveids. Kopumā paredzēts apmeklēt vairāk kā 30 Latvijas skolas, tiekoties ar 7. līdz 12. klases skolēniem 14 dažādās Latvijas pilsētās. Kā noslēgums paredzēts "Nike Riga Run 2012" sporta labdarības pasākums, kurā skolēni tiks aicināti startēt "Swedbank" skolu stafetē, cīnoties par sportiskākās komandas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!