Foto: F64
"Nordea" Rīgas maratonam, sadarbībā ar pilsētas dienestiem, ir izdevies izveidot konceptuāli jaunu trasi, kas visiem 42 km un 21 km distanču skrējējiem 22.maijā dos iespēju šķērsot divus tiltus – Vanšu tiltu un Dienvidu tiltu.

Jaunā trase paceļ Nordea Rīgas maratonu kvalitatīvi jaunā līmenī, ļaujot līdzināties pasaules klases galvaspilsētu maratoniem. 42 km garā trase izveidota no diviem apļiem, saglabājot iespēju startēt un finišēt pašā Rīgas centrā. Jaunā trase dos iespēju pusmaratonu jeb 21 km garo distanci noskriet vienā aplī.

Šogad maratonistiem būs lieliska iespēja apskatīt plašu Rīgas panorāmu, jo 22.maijā skrējēju rīcībā būs divi tilti – jau ierastais Vanšu tilts ar skaisto skatu uz Vecrīgas torņiem un jaunais Dienvidu tilts ar Rīgas urbāno pilsētvides ainavu. Kaut arī Rīgas centrs salīdzinoši nav liels, tomēr ir izdevies atrast risinājumu, lai 42 km 195 m garo maratona maršrutu varētu veikt divos apļos. Savukārt, pusmaratona skrējēji 21 km garo distanci veiks kopā ar maratonistiem, kā maratona pirmā apļa maršrutu. Neraugoties uz trases jauno risinājumu, starta un finiša vieta paliek nemainīga – 11.novembra krastmala.

"Esam pateicīgi visiem iesaistītajiem dienestiem – Valsts Policijai, Rīgas domei, jo īpaši Satiksmes departamentam, par konsultatīvo atbalstu un ieguldījumu šādas trases izveidē. Pateicoties jaunajai divu apļu trasei, "Nordea" Rīgas maratons būtiski palielinās trases caurlaidību, uzlabojot dalībnieku ērtības, kā arī vēl vairāk pietuvinās "Nordea" Rīgas maratonu starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) kvalitātes zīmes iegūšanai", saka Aigars Nords, "Nordea" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Uz šo brīdi reģistrējušies jau 6250 dalībnieki no 35 pasaules valstīm, no kurām lielākais dalībnieku skaits ir no Latvijas (5096 skrējēju). Vairāk nekā 1000 dalībnieku ir ārvalstu skrējēji, ar lielu pārstāvniecību no Somijas (278 dalībnieki), Lietuvas (143 dalībnieki), Igaunijas (129 dalībnieki) un Vācijas (100 dalībnieki).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!