Foto: F64
"Nordea" Rīgas maratons, kas norisināsies pēc trim nedēļām, 22.maijā, būs līdz šim tehnoloģiski inovatīvākais Rīgas maratons, šogad piedāvājot interaktīvu iespēju līdzjutējiem ar video sveicienu atbalstīt savus maratonistus, kādu saviem dalībniekiem piedāvā arī slavenais Ņujorkas maratons.

Šogad par prioritāti izvēloties rūpes par līdzjutēju iesaistīšanu maratonā, "Lattelecom" izstrādājis īpašu interneta vietni, kur ikviens interesents varēs pievienot personalizētu uzmundrinājuma sveicienu savam maratona skrējējam video, foto vai teksta formātā. Maratonistam, šķērsojot īpašu, ar sensoriem aprīkotu zonu, kas uztvers skrējēja numurā ievietotā čipa signālu, "Lattelecom" izstrādātā sistēma atlasīs konkrētajam skrējējam adresētos sveicienus un projicēs tos uz lielajiem ekrāniem, kas izvietoti trasē.

Videosveiceienu būs iespējas iefilmēt maratona treniņu laikā Mežaparkā 1. un 15. maijā. Līdzjutēji sveicienu varēs uzfilmēt vai nofotografēt arī paši, pēc tam to pievienojot mājas lapā www.uzmundrini.lv. Uzmundrinājumus varēs pievienot līdz 18.maijam.

Informācija par ekrānu atrašanās vietām trasē tiks paziņota visiem dalībniekiem un līdzjutējiem pirms 22.maija.

"Lattelecom" nodrošinās arī citus maratona tehnoloģiskos risinājumus kā skriešanas intensitātes "špikeri", ar kura palīdzību ir iespējams trasē sekot līdzi noskrietajai distancei un tajā pavadītajam laikam.

"Nordea" Rīgas maratonam šobrīd reģistrējušies 9389 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!