Foto: AP/Scanpix
"Nordea" Rīgas maratonā, kas risināsies jau šo svētdien, piedalīsies arī viens no visu laiku labākajiem garo distanču skrējējiem, kenijietis Pols Tergats, informē rīkotāji.

44 gadus vecais Tergats gan neskries maratona distanci, bet piedalīsies 10 kilometru skrējienā.

Kenijietis tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem garo distanču skrējējiem. No 2003.gada līdz 2007.gadam viņam piederēja pasaules rekords maratonā – divas stundas un 4:55 minūtes. Ar iesauku "Džentlmenis" zināmais sportists šobrīd ir arī viens no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) locekļiem.

Maratona distancē dalību apstiprinājis pērnā gada čempions, kenijietis Dankans Koečs, bet viens no Latvijas favorītiem šajā distancē būs Valērijs Žolnerovičs. Kā zināms, viena no lielākajām "Nordea" Rīgas maratona zvaigznēm būs Jeļena Prokopčuka, kura piedalīsies pusmaratonā.

Plānots, ka 18.maijā Eiropas Kultūras galvaspilsētas maratonā startēs apmēram 23000 skrējēju. 10km distance, kas 2014.gadā piedzīvojusi vislielāko pieaugumu, pulcēs gandrīz 6000 skrējēju, savukārt maratona un pusmaratona distancēs kopā svētdienas rītā startēs vairāk kā 5000 dalībnieku. Vidējo un garo distanču izaugsme nebūtu iespējama bez 5km distances, kas arī 2014.gadā būs vispopulārākā, pulcējot vairāk nekā 12000 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!