Foto: F64
"Nordea" Rīgas maratona organizatoru nākotnes plānu un ambīciju svarīgākie atskaites kritēriji ir dalībnieku skaita palielināšana, klasiskā maratona distances trases izveide, Starptautiskās Vieglatlētikas savienības (IAAF) kvalitātes zīme un "Nordea" Rīgas maratona starptautiskā atpazīstamība maratona tūristu vidē pasaulē, ceturtdien preses konferencē pavēstīja sacensību rīkotāji.

Nākamo piecu gadu laikā "Nordea" Rīgas maratonam cer piesaistīt 20 000 skrējēju, izveidot divu apļu trasi klasiskā maratona – 42,195 km – distancei un celt Rīgas maratona atpazīstamību pasaulē.

Šāgada "Nordea" Rīgas maratonam, kas notiks 22. maijā, jau pieteikušies vairāk kā 2600 skrējēju, kuriem tiks piedāvātas četras dažādas distances - 42 km, 21 km, 10 km un 5 km. 22.maijā Nordea Rīgas maratons notiks jau 21.reizi.

Sākotnēji plānotais dalībnieku skaits ir 13 000 skrējēju, kas varētu ceļot uz Rīgu no vismaz 45 pasaules valstīm, kas ir pagājušajā gadā sasniegtais pārstāvniecības rekords.

Maratona balvu fonds – 20 000 EUR, ko sadalīs pirmo trīs vietu ieguvējiem maratona un pusmaratona distancē, kā arī ģenerālsponsora balvas Latvijas ātrākajiem maratonistiem un pusmaratonistiem.

"Kaut arī līdz pasākumam palikušas vēl 12 nedēļas, jau tagad organizatoru komanda aktīvi strādā pie plānošanas. Daudzas lietas vēl ir izstrādes procesā, par kurām informēsim sagatavošanas gaitā. Saglabāsim tradīcijas, labosim konstatētās nepilnības un noteikti piemērosimies pieaugošam dalībnieku skaitam," sola organizatoru komandas vadītājs un NECom valdes priekšsēdētājs Aigars Nords.

Pērn "Nordea" Rīgas maratons pulcēja 11 500 dalībniekus no 45 pasaules valstīm. Vīriešu konkurencē uzvarēja marokānis Slimanijs Benazūzs, sieviešu - baltkrieviete Marina Damanceviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!