Foto: Publicitātes foto
Svētdien Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāla 42 kilometru "Turkish Airlines" Sporta distancē triumfēja Eiropas čempions, beļģis Ferre Spruijts, par dažiem centimetriem apsteidzot savus komandas biedrus, seškārtējo pasaules čempionu Pīteru Maiklu no Jaunzēlandes un 2014. gada Eiropas čempionu Fēliksu Rihnenu no Vācijas, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Čempionu trijotne finišēja distanci 1 stundā 4 minūtēs un 54 sekundēs. Uzvarētāju nācās noteikt ar fotofiniša palīdzību.

Tik augsta līmeņa skrituļslidošanas zvaigznes Latvijā sacentās pirmoreiz, un uz Jūrmalas Skrituļslidošanas festivālu bija ieradušies labākie Polijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Latvijas braucēji.
Sporta distancē ceturtajā vietā finišēja Alekss Luiks no Igaunijas ''Albe Team/Bont'' komandas, atpaliekot no līderiem par piecām minūtēm ar finiša laiku 1 stunda 10 minūtes un 22 sekundes.

Spēcīgākie Polijas braucēji no ''Mapei-GPShosting-BDC'' komandas Bartošs Čojnacki un Vočeks Barans ierindojās attiecīgi piektajā un sestajā vietā.
Augstāko – septīto vietu - no Latvijas braucējiem ieguva Roberts Pundurs no ''Powerslide-Laimīte'' komandas ar finiša laiku 1 stunda 12 minūtes un 18 sekundes. Astotajā vietā ierindojās Danils Rusu no Igaunijas, bet pirmo desmitnieku noslēdza latvieši Ansis Eljašāns no ''FILTER'' komandas un Lauris Bitenieks no ''Powerslide-Laimīte''.

42 kilometru "Turkish Airlines" Sporta distances sieviešu konkurencē laurus plūca ''Powerslide Matter World'' komandas pārstāve, 2014. gada Eiropas čempione, daudzkārtēja Vācijas un junioru čempiona titula ieguvēja Katrīna Rumpus, finišējot 1 stundā 15 minūtēs un 14 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Ukrainas pārstāve Anna Muzika no ''SAM Racing Team Ukraine'', atpaliekot no līderes par trim sekundēm. Trešo vietu ieguva Marina Zueva no Baltkrievijas, bet augstāko vietu Latvijai sieviešu konkurencē izcīnīja jaunā braucēja Laima Kaufiņa no ''FILTER'' ar finiša laiku 1 stunda 22 minūtes un 51 sekunde, no Marinas atpaliekot tikai par vienu sekundi.

Jūrmalas Skrituļslidošanas festivāls svētdien turpinās ar 14,5 kilometru Tautas distanci un 4,5 kilometru Ģimenes distanci, turpretī bērni līdz 12 gadu vecumam varēs sacensties LEGO bērnu distancēs (500-1000 metru), kā arī balvām par krāšņākajiem un radošākajiem dalībnieku tērpiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!