Jau šajā nedēļas nogalē, 17. oktobrī, Rīgā norisināsies pirmais šī gada Telpu orientēšanās kausa posms. Šis sporta veids ļauj ne tikai pārbaudīt savas orientēšanās prasmes un izveicību, bet arī iepazīt visiem zināmas Rīgas ēkas no jauna skatu punkta. Pirmais no kopumā sešiem sacensību posmiem notiks Tetera namā jeb Stūra mājā. Sacensību dalībnieki startēs sešās meistarības klasēs, kā arī iesācēju grupā, tāpēc Telpu orientēšanās kausā piedalīties aicināti arī cilvēki bez pieredzes orientēšanās sportā, ziņo Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Telpu orientēšanās ir viens no orientēšanās sporta paveidiem, kur distances tiek iekārtotas iekštelpās. Salīdzinoši īsā laikā šis sporta veids ir ieguvis plašu atsaucību un interesentu loku. Latvijā Telpu orientēšanās kauss tiek organizēts jau 11 gadus pēc kārtas.

Sacensību galvenie mērķi ir parādīt orientēšanos kā pieejamu sporta veidu jebkuram vecumam un dzimumam, kā arī noskaidrot ātrākos orientieristus telpās sešās meistarības grupās. Šogad Telpu orientēšanās kausa seši posmi norisinās Rīgā no oktobra līdz decembrim.

"Latvijas Telpu orientēšanās kauss ir lielisks veids, kā pagarināt orientēšanās sezonu. Tā ir iespēja iepazīt ikdienā nepieejamas ēkas, sportojot un piedaloties organizatoru rīkotajās ekskursijās. Šogad piedāvāsim sešas pilnīgi jaunas kartes, kurās līdz šim nav notikušas sacensības. Aicinu izmantot unikālo iespēju iepazīt Rīgas publiskās ēkas caur orientēšanās prizmu!" dalās Latvijas Orientēšanās federācijas projektu vadītājs Matīss Ratnieks.

Telpu orientēšanās sacensībās katram dalībniekam tiek izdalīta karte ar ēkā izvietotiem punktiem, kuros elektroniski pēc iespējas ātrāk, pareizā secībā, jāreģistrējas. Ja iepriekš dalībniekam vēl nav telpu orientēšanās pieredzes, tad noteikti ikviens varēs šo sporta veidu iepazīt tuvāk, pirms starta piedaloties bezmaksas apmācībās! Plašāka informācija par visām telpu orientēšanās sacensībām atrodama mājaslapā http://telpuorientesanas.lv/.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!