Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Šogad vispārizglītojošo skolu volejbola sacensības "Lāses Kauss" atzīmē 10 gadu dzimšanas dienu, un jubilejas finālturnīrs risināsies sestdien, 9.aprīlī, "Skonto" hallē Rīgā.

Sacensības ir sadalītas divos posmos – pirmais posms jeb atlases kārta notiek pilsētās un novados, 2.posms - finālsacensības, kurās piedalās 1.posma labākās komandas vidusskolu un pamatskolu grupās zēniem un meitenēm.

Šogad pirmā posma sacensībās piedalījās 603 komandas no 248 skolām, kopumā 5428 dalībnieki, tajā skaitā komandas no 75 Rīgas skolām. Finālsacensībām kvalificējās 110 labākās komandas, kas ir 1210 dalībnieki no 87 Latvijas skolām. Šajās sacensībās piedalās LVF licencētie un nelicencētie spēlētāji.

"Lāses Kausa" ietvaros ir izvirzītas arī trīs nominācijas:
1.nominācija - 3 skolas, kuras startējušas ar lielāko komandu skaitu 1.posma sacensībās.
2.nominācija - 3 skolas, kuras pārstāvētas ar lielāko komandu skaitu finālsacensībās.
3.nominācija - Rīgas priekšpilsēta, kura 1.posma sacensībās piedalījās ar lielāko komandu skaitu.

Pirmajā nominācijā tiks apbalvotas Jelgavas novada Kalnciema vidusskola (15 komandas), Dagdas novada Dagdas vidusskola (11 komandas), Dundagas novada Dundagas vidusskola (10 komandas).

Otrai nominācijai ir izvirzīti pieci pretendenti ar trim komandām finālsacensībās – Aizputes novada Aizputes vidusskola, Rīgas Zemgales rajona Rīgas Angļu ģimnāzija, Saulkrastu novada Zvejniekciema vidusskola, Cēsu novada Draudzīgā Aicinājuma Cēsu valsts ģimnāzija, Rēzeknes novada Kaunatas vidusskola.

Saskaņā ar "Lāses Kausa" nolikumu, tiks apbalvota tā skola, kura pēc finālsacensību rezultātiem būs augstākā vietā.

Trešajā nominācijā tiks apbalvota Rīgas Latgales priekšpilsēta, kura pirmā posma sacensībās piedalījās ar 51 komandu.

"Lāses Kausa" laikā par tradīciju kļuvusi arī labāko iepriekšējā mācību gada labāko sporta skolu un treneru apbalvošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!