Biedrība "Pilsētas Piedzīvojumu Aģentūra" dibināta ar mērķi caur aktīvas atpūtas un dažādu sporta veidu, it sevišķi piedzīvojumu sporta prizmu vērst plašumā un daudzveidot to pozitīvo piedzīvojumu un cilvēku emociju klāstu, kurus iespējams gūt gan pilsētvidē, gan pilsētas nomalēs, gan tajos, it kā tik tuvajos, bet reizē tik neizzinātajos un svešajos piepilsētas un pilsētas apkārtnes nostūros, kas daudziem ikdienā palikuši nepamanīti, brīžiem pat noslēpumaini, šķiet nemaz neeksistējoši.
Aģentūras dibinātāji ir divi ar dažādu piedzīvojumu pieredzi bagāti dēkaiņi: Kristaps Liepiņš (alpīnisma instruktors ar vairāk kā divdesmit gadu kalnos kāpšanas pieredzi, bijušais VX piedzīvojumu sacensību sērijas organizētājs) un Edgars Liepiņš (Latvijas mežu takas zinošs orientierists, neskaitāmu piedzīvojumu sacensību dalībnieks, sporta kluba "Concorde" dibinātājs). Aģentūras darbība vērsta uz netradicionālu sporta un piedzīvojumu sacensību organizēšanu, izglītojošu lekciju un semināru vadību, kā arī apkārtējās vides sakopšanas un saudzīgas izmantošanas popularizēšanu.

Piedzīvojumu sports Latvijā piecu gadu laikā ir strauji attīstījies un ieņēmis ļoti nopietnu vietu dažādu aktīvās atpūtas un tautas sporta veidu vidū. Arī nopietnības ziņā, neskatoties uz šī sporta veida nosaukumā esošā vārda "piedzīvojumi" neviennozīmīgo skanējumu, šis sporta veids ir viens no līderiem – ne katram ir spēkos izturēt neskaitāmas, sacensību distancēs pavadītās stundas (no nepilnām desmit līdz pat sešdesmit stundām!). Ne katrs spēj vienlīdz labi valdīt pār velosipēdu grūti braucamos ceļos, laivas airiem upēs, ezeros un arī jūrā, orientēties naktī pēc kartes, peldēt kopā ar visām līdzņemtajām mantām, kāpt lielā augstumā pa alpīnistu virvēm… Ne katrs uzdrošinās pieņemt tik skarbus izaicinājumus! Bet šādu cilvēku skaits Latvijā aizvien pieaug.

Sīkāka informācija par "Pilsētas Piedzīvojumu Aģentūru" un tās pirmā lielā projekta ieceri – starptautiskām piedzīvojumu sacīkstēm "Rīga Challenge 2006 – Pilsētas izaicinājums", kas plānotas šī gada 18.-20. augustā, Rīgas pilsētas svētku ietvaros, meklējama "Pilsētas Piedzīvojumu Aģentūras" interneta lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!