Foto: Publicitātes foto
Festivāla "Summer Sound Liepāja 2011" ietvaros 23. jūlijā notiks sacensības skeitborda slalomā "Baltic Sea Cup Liepāja 2011", kurās piedalīsies braucēji no Latvijas, Lietuvas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas, informē festivāla organizatori.

Kā informē viens no sacensību organizētājiem un biedrības "Old school skateboard guys" valdes loceklis Gints Ruperts, sacensības Liepājā norisināsies ar Liepājas Sporta pārvaldes finansiālu atbalstu un pulcēs nopietnus šī sporta veida pārstāvjus.

Savu dalību sacensībās apstiprinājis pasaules čempions skeitborda slalomā Jānis Kuzmins, kurš 2010. gadā sasniedza jaunu Ginesa rekordu skeitborda slalomā 100 ķegļu distancē. Liepājas sacensībās piedalīsies arī vairāki Eiropas čempioni.

Sacensības norisināsies trijās dažādās disciplīnās – kaitā, speciālajā slalomā un skeitborda augstlēkšanā. Kā sola sacensību organizētāji, tad būs arī iespēja sacensības piedalīties cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tiks organizētas ātruma sacensības braukšanai ratiņkrēslos.

Biedrībā "Old school skateboard guys" apvienojušies skeiteri, kas nopietni ar šo sporta veidu aizrāvušies 80.gados, bet tad pēc pārtraukuma ar "dēļu kultūru" atsākuši nodarboties pēc 2000. gada. Biedrība nodarbojas ar skeitborda sacensību un ar to saistītu pasākumu organizēšanu visas Latvijas mērogā.

Liepājā šāda mēroga sacensības notika arī pagājušajā gadā, pulcējot lielu interesentu skaitu. Šogad par sacensību skatītājiem varēs kļūt ikviens festivāla "Summer Sound Liepāja 2011" apmeklētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!