Foto: Publicitātes foto
Svētdien Madonas tautas slēpojumā, kas bija pirmais posms ""Dion" Sportlat balvai 2015", 28,5km distancē līdzīgā cīņā ar Arvi Liepiņu uzvaru svinēja 2007.gada pasaules vicečempions 15km brīvajā stilā Leonīds Karņijenka no Baltkrievijas, pirmo reizi mūsu valstī piedaloties pasaules čempionāta medaļniekam distanču slēpošanā, informēja Latvijas slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Dāmām šajā distancē pirmā bija Laima Klauža, kura pēc pusotras nedēļas debitēs pasaules čempionātā slēpošanā,

Ikgadējais Madonas tautas slēpojums, kurā slēpotājiem ir jāveic ļoti sarežģīta reljefa trase, visās grupās kopā pulcēja 260 dalībniekus. Vīru konkurencē sastāvs bija gana spēcīgs, iekļaujot vairākus pasaules čempionātos un arī trīs olimpiskajās spēlēs piedalījušos Latvijas pārstāvjus. Pie mums bija atbraucis baltkrievs Leonīds Karņijenka, kurš 2007.gada pasaules čempionāta Saporo "sniegputeņa" 15km distancē, kurā uzvarēja norvēģu biatlonists Laršs Bergers, izcīnīja sudraba medaļu. Karņijenka un viņa treneris atzinīgi izteicās par sacensībām un organizāciju, kā arī jutās priecīgi un pagodināti, ka Latvijā ir slēpošanas rezultātus zinoši cilvēki.

Pirmajā distances daļā nelielā vadībā ar 10-15 sekunžu pārsvaru slēpoja mājinieks un Soču olimpietis Arvis Liepiņš, bet viņam sekoja kvartets ar Karņijenku un trim talsiniekiem – Kārli Vanagu, Juri Damškalnu, Gintu Lūsi. Taču otrajā distances pusē izveidojās divi pāri – Liepiņš/Karņijenka cīņā par uzvaru un Vanags/Damškalns, cīnoties par trešo vietu. Pēdējā kilometrā baltkrievs, kuram arī slēpes labi slīdēja, aizmuka no Liepiņa un izcīnīja uzvaru, distanci veicot 1:22:39,6. Pēc 35 sekundēm otrajā vietā finišēja Liepiņš, bet vēl divas minūtes vēlāk finiša sprintā par trešo vietu ātrāks par savu komandas biedru bija Kārlis Vanags, iekļūstot trijniekā trešo gadu pēc kārtas.

Dāmām jau sākuma daļā pirmais trijnieks izretojās, Laimai Klaužai izvirzoties vadībā. Turpinājumā atstarpes tikai palielinājās, un Laima finišēja pirmā, distanci veicot 1:46:35,9 un precīzi par četrām minūtēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Ļubovu Pavļukovu. Septiņas minūtes vēlāk ieslēpoja trešo vietu ieguvusī Ieva Mauliņa, kas aiz sevis piecas ar pusi minūtes atstāja māsīcu Ingu.

22km pārliecinoša uzvara vadošajam Latvijas jauniešu slēpotājam Raimo Vīgantam, kas distanci veica 1:08:29,3. Pēc nepilnām trim minūtēm finišā ieslēpoja otrās vietas ieguvējs Raivis Ančs, bet vēl pusminūti lēnāks bija olimpietis Intars Spalviņš, kurš bija visātrāk noslēpojis distances pirmo trešdaļu. Dāmām ar rezultātu 1:20:07,6 ātrākā bija Inese Zvirgzdiņa, kas par nepilnām astoņām minūtēm apsteidza olimpieti biatlonā Līgu Glāzeri-Spalviņu.

8,5km puišiem uzvarēja Ilvars Bisenieks, bet meitenēm Elizabete Paura. 2,2km ierasto konkurentu starpā Latvijas čempionātos šoreiz Bruno Krampe finiša taisnē bija ātrāks par Gustavu Lukstiņu, bet meitenēm pārliecinoša pirmā finišēja Samanta Krampe,

Bez azarta, līdzīgām cīņām, sadursmēm un kritieniem neiztika arī bērnu grupās, kur piedalījās no 2005.gada līdz pat 2011.gadā dzimušie jaunie slēpotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!