Foto: DELFI

Šogad aprit pieci gadi, kopš notiek Baltijā lielākais sporta un labdarības pasākums "Nike Riga Run". Līdz gada emocionālākajiem startiem atlikušas vien trīs dienas un ikvienam vēl ir iespēja pievienoties tiem 7000 dalībnieku, kas jau reģistrējušies kādā no deviņām disciplīnām, informē rīkotāji.

13.septembra vakarā ar bērnu un 10km nakts skrituļslidojumiem tiks atklātas "Nike Riga Run" sacensības. Bērni plkst. 19:00 startēs galvenajā alejā (Ostas prospekts), savukārt 10km skrituļslidotāji startēs nakts skrituļslidojumā, kuram starts tiks dots plkst. 21:00 Lielajā estrādē un kurā par specefektiem un noskaņu rūpēsies profesionālās skaņas & gaismas tehnikas veikals "Discomania". Vakara noslēgumā ikviens dalībnieks un pasākuma apmeklētājs aicināts kopīgi nosvinēt "Nike Riga Run" 5 gadu jubileju bezmaksas koncertā ar Mika Dukura piedalīšanos.

14.septembra programma jau no rīta, plkst. 10:30, Lielajā estrādē tiks uzsākta ar bērnu skrējienu, kas pasākuma ietvaros jau tradicionāli ir ļoti apmeklēts un izņēmums nebūs arī šoreiz - ar grandioziem "Danone" un "Haribo" kārumu maisiņiem, kā arī medaļām finišā bērnu sagaidīs dažādi pasaku varoņi. Bērnu izklaides ar to nebeigsies, jo pēc nopietnas sportošanas ir kārtīgi jāatpūšas, tāpēc, kamēr startēs tēti un mammas pieaugušo disciplīnās, bērni varēs piedalīties dažādās atrakcijās.

Starta šāviens 5km un 10km skrējieniem (startēs arī nūjotāji) tiks dots attiecīgi plkst. 12:00 un 13:00, pirms pēdējā no tiem īpašā gājienā dodoties "Mazajām sirsniņām" - bērniem ar kustību traucējumiem, kuru rehabilitācijai "Nike Riga Run" dalībnieki ar savu dalības maksu ir palīdzējuši iepriekšējos gadus, kā arī palīdzēs šogad, jo 5 EUR no dalības maksas tiek ziedotai tieši šim projektam.

Sacensību noslēgumā plkst. 15:00 4x2.5km komandu un skolu stafetes skrējiens, kur īpaši aicināti pieteikties uzņēmumi un 7.-9., 10.-12.klašu skolēni. Ātrākā skolu stafetes komanda aizvedīs savu klasi jūras ceļojumā uz Stokholmu, ko nodrošina "Tallink".

Jau ceturtdien, 11.09. un piektdien, 12.09. Vecrīgā, Kaļķu ielā darbosies "Nike Riga Run" EXPO telts, kur jau reģistrētie dalībnieki varēs saņemt dalībnieka numurus, sponsoru materiālus, kā arī visu nepieciešamo informāciju par pasākumu, kā arī būs iespējams reģistrēties jauniem dalībniekiem, saņemot sacensību numurus uzreiz. EXPO laikā būs iespējams izdevīgi iegādāties "Nike" skriešanas ekipējumu, kā arī piedalīties "LifeFitness" aktivitātē - "Noskrien 500m uz LifeFitness trenažiera un tiec pie pārsteiguma balvas - T-krekla".

Pasākuma mājas lapā www.nikerigarun.lv ne tikai var iegūt informāciju par pasākumu, bet arī, izmantojot mājas lapā atrodamo aplikāciju, iespējams uzmundrināt "Nike Riga Run" dalībniekus. Turklāt uzrakstot iedvesmojošu uzmundrinājumu, ir iespēja laimēt "Nike" skriešanas apavus.

2013.gada "NIke Riga Run" skrējiens fotomirkļos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!