Foto: Publicitātes foto
"Nike Riga Run 2011" sacensībām izveidota sava oficiālā himna, kuras mūzikas un vārdu autors ir latviešu grupas "PeR" dziedātājs Ralfs Eilands. Tā ieguvusi nosaukumu "Mazajām sirsniņām", simbolizējot pasākuma galveno mērķi – palīdzēt savākt finansu līdzekļus organizācijas "Ziedot.lv" labdarības projektā "Mazajām sirsniņām" iesaistītajiem bērniem, informē sacensību rīkotāji.

"Tiem, kuri piedalīsies "Nike Riga Run 2011", izaicinājums būs veikt distanci, bet mans izaicinājums bija uzrakstīt šo himnu. Parasti ir tā – dziesmas kādudien ienāk prātā, tad ierakstām tās studijā, un tās ir gatavas. Šoreiz bija savādāk, himna man tika pasūtīta, turklāt šī ir mana pirmā himna, kuru esmu sacerējis. Šīs dziesmas radīšana nebija sarežģīta, jo pats piedalījos treniņnodarbībās "Bauda sportot Mežaparkā", kas radīja īstās emocijas un sajūtas", pastāstīja "Nike Riga Run 2011" himnas autors Ralfs Eilands, atzīstot, ka pašam arī izveidotais skaņdarbs rada prieku.


Galvenais mērķis autoram bijis izveidot dziesmu, kas būtu par skrējiena tēmu un mērķi, kuru katrs vēlas sasniegt. Himnu iedziedājusi grupa "PeR" kopā ar meiteņu grupu "Lady's Sweet". Tā pagaidām dzirdama latviešu valodā, taču notiek darbs, lai dziesma tiktu ierakstīta arī angliski.

"Tā ir pirmā reize, kad kādam no mūsu rīkotajiem pasākumiem tiek izveidota īpaša himna, un esam priecīgi, ka tik sekmīga izveidojās mūsu sadarbība ar PeR un Lady's Sweet. Uzskatu, ka ar šo dziesmu ir sasniegts mērķis – tā palīdzēs motivēt cilvēkus būt aktīviem, tajā pašā laikā mudinot palīdzēt "Mazajām sirsniņām"," atzina "Nike" vadītājs Latvijā Vents Aperāns.

"Nike Riga Run 2011" sacensības notiks 28. augustā Mežaparkā, un to mērķis ir savākt līdzekļus Ziedot.lv labdarības projektam Mazajām sirsniņām. Tam tiks nodots pilnībā viss finansējums, kas būs iegūts no "Nike Riga Run 2011" dalības maksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!