Foto: F64
"Nordea" Rīgas maratona laikā šogad distanci nepabeidza un izstājās vairāk dalībnieku nekā iepriekšējos gadus, taču tik karstā laikā šādu izvēle ir tikai apsveicama, atzina organizatoru komandas vadītājs Aigars Nords.

Viņš skaidroja, ka 20 no karstuma cietušie dalībnieki ir salīdzinoš mazs skaits, ņemot vērā, ka skrējieniem reģistrējās vairāk nekā 22 000 dalībnieku.

Kā uzsvēra Nords, šis esot visu laiku labākais maratons, jo tā norise bija sagatavota augstā līmenī. Dalībnieki ir ievērojuši organizatoru ieteikumu karstajā laikā skriet lēnāk, nedzīties pēc rekordiem, izstāties no distances, ja slikti jūtas.

Viņš arī uzsvēra, ka kopumā maratons pilsētai bijis brīnišķīgi svētki un neskatoties uz karsto laiku tomēr ir uzstādīti arī rekordi.

Kā ziņots, "Nordea" Rīgas maratonā laikā šodien uz ārstniecības iestādēm nogādāti 24 maratona dalīnieki, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Četros gadījumos dalībniekiem konstatētas vieglas traumas, ka, piemēram, sastiepumi, savukārt 20 dalībniekiem konstatēta ķermeņa pārkaršana.

"Nordea" Rīgas maratonā svētdien uzvaru izcīnīja Kenijas sportists Dankans Kehs, kurš karstos laika apstākļos 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 15 minūtēs un 34,2 sekundēs un šis bija jauns trases rekords.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. "Nordea" Rīgas maratons ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi - tas joprojām ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā un viens no tikai 44 maratoniem pasaulē ar augsto IAAF novērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!