Starptautiskā Tartu slēpošanas maratona starts auksto laika apstākļu dēļ ir pārcelts par stundu vēlāk, informē sacensību organizatori.

"Sacensību starta laika pārcelšanas iemesls ir sals," saka sacensību direktors Indreks Kelks. "Stundu vēlāk sals būs mazinājies, taču vēl vēlāk startu nevaram pārcelt, jo pastāv risks, ka lēnākie slēpotāji nefinišēs līdz tumsai, kad gaisa temperatūra atkal sāks pazemināties."

63 km maratona distances starts tagad paredzēts pl. 10, bet 31 km slēpojuma starts – pl. 13.30. Trase tiks slēgta pl. 18.30, kas nozīmē, ka slēpotājiem būs astoņas ar pusi stundas laika, lai finišētu garāko sacensību distanci.

Drošības apsvērumu dēļ ir palielināts medicīniskās palīdzības punktu skaits, kuros atradīsies autobusi, kas izstājušos aizvizinās līdz finišam.

Tartu slēpošanas maratons risināsies svētdien, 20. februārī, un tam ir pieteikušies vairāk kā 8000 slēpotāju, ieskaitot pasaules elites sportistus kā FIS Maratona kausa līderus Fabio Santusu un Sandru Hansoni, kā arī pieckārtējo olimpisko un seškārtējo pasaules čempionu, norvēģi Tomasu Alsgārdu.

Sala dēļ ir atceltas bērnu slēpošanas sacensības, kas varētu notikt nedēļu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!