Foto: Publicitātes foto

Tradicionālais slēpojums "Apkārt Alaukstam", kas risināsies šajā nedēļas nogalē, 7.februārī, būs viens no masveidīgākajiem tautas slēpojumiem, jo pieteikušies jau 1000 dalībnieki, un visticamāk, sacensību dienā šis skaits vēl pieaugs, informē rīkotāji.

Tie, kuri nepaspēja reģistrēties iepriekš, neko nav nokavējuši, jo slēpojumam var pieteikties arī sacensību dienā jau no plkst. 7.30. Reģistrācija tiks slēgta stundu pirms starta, plkst. 12.

Jau reģistrēto dalībnieku vidū ir slēpotāji no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem, kā arī viesi no Polijas un Lietuvas. Startēs daudzi vadošie Latvijas slēpotāji, kā arī citi pazīstami sportisti. Jau rakstīts, ka divkārtējais pasaules čempions motokrosā ekipāžu klasē Kaspars Stupelis izaicinājis distanču slēpotājus Tautas maratona distancē samēroties spēkiem.

Atgādinām, ka slēpojumā paredzēts vairākas distances, lai katrs var izvēlēties savam varējumam un vecumam atbilstošāki: "Sportland" tautas maratons (22 km), "Burusports" veselības maratons ( 9km) un "Skrīveru saldumu" slēpojums bērniem.

Komandu vērtējuma ieskaitē "Sportland" Tautas maratona distancē drīkst pieteikt neierobežotu skaitu dalībnieku. Komandas rezultātu veido trīs labāko dalībnieku izcīnītā vieta slēpojuma kopvērtējumā.

Tie, kuri vēlas izpausties radoši, rīkotāji aicina piedalīties "Burusports" veselības maratonā, kur īpaša žūrija noteikts atraktīvākos dalībniekus, interesantāko tērpu autorus, retro slēpju lietotājus.

Sacensību rīkotāji parūpējušies ne tikai par naudas balvām Tautas distances trim ātrākajiem slēpotājiem, bet 101 eiro balvu saņems arī slēpotāji, kuri šajā distancē ieņems katra simta pirmo vietu – 101, 201., 301 utt.

Pasākuma organizatori padomājuši par servisa iespējām sacensību dienā. Būs vieta kur pārģērbties, varēs atstāt mantas glabātuvē, būs slēpju serviss, inventāra tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!