Šīs nedēļas nogalē, svētdien, 12. februārī notiks tautas slēpojums "Baiļu apļi", kas jau vairākus gadus notiek “Baiļu” slēpošanas trasē. Šīs sacensības organizē aktīvā tūrisma centrs “Eži” sadarbojoties ar slēpošanas centru “Baiļi”.
Janvārī paredzētais tautas slēpojums tika atcelts maza sniega daudzuma un zemas gaisa temperatūras dēļ. Sacensību organizatori apgalvo, ka pašreiz distanču slēpošanas trasēs sniega pietiek. Pagājušā gada vasarā "Baiļos" tika izveidoti vairāki distanču slēpošanas apļi, trases būtiski pagarinot un uzlabojot. Trases paredzētas gan brīvajam, gan klasiskajam stilam. Viens trases posms ir apgaismots, tajā i4espējams slēpot diennakts tumšajā laikā. Pašreiz, pateicoties Valmieras pilsētas domes regulārai mērķdotācijai un vietējo entuziastu atbalstam, trases tiek regulāri koptas, līdzinātas un iebrauktas ar retraku.

Tautas slēpojuma "Baiļu apļi" dalībniekiem atkarībā no sagatavotības tiek piedāvāta sporta un tautas klase. Distances garums sporta klasei ir 13 km (2,5 apļi), tautas klasei 8 km (1,5 apļi), bērniem līdz 12 gadu vecumam 1 km. Sporta klases sadalījums veikts pa vecuma grupām, tautas klasē visi dalībnieki startē vienā grupā bez vecuma ierobežojuma. Dalībniekiem tiek piedāvāts slēpju serviss, slēpju noma, siltas pusdienas pēc finiša, kā arī 20 pārsteiguma balvas, kas tiks izlozētas pēc dalībnieku numuriem, tajā skaitā arī galvenā izlozes balva – kalnu velosipēds no veikala „Eži”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!