Foto: Publicitātes attēls
18. septembrī savā pirmajā oficiālajā maratonā 92 gadu vecumā piedalīsies 9. un 10. Saeimas deputāts, 405 zinātnisko publikāciju autors un Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors Visvaldis Lācis, informēja Valmieras maratona organizatori.

Cienījamajā vecumā Visvaldis Lācis startēs Valmieras maratonā. "Gribu pierādīt to, ja visu mūžu sporto, tad arī 92 gados var piedalīties Valmieras maratonā," sacīja viņš pats

Lāča kungs sabiedrībā vairāk zināms ar savām politiskajām gaitām un publikācijām, taču viņš arī aktīvi arī sporto, būdams soļotājs. Lai arī oficiāli maratona sacensībās viņš nav piedalījies, viņš šo distanci jau ir pieveicis arī iepriekš.

"Pagājušo gadā, 2015. gada 15. jūlijā, es nogāju savu pirmo maratonu - tas ir 42 km 194 m. Madonas novadā izejot no savām mājām pie Gaiziņkalna un gāju līdz Madonai pa grantēto ceļu. Es atzīmēju arī laiku - 7 stundas 45 minūtes," stāstīja Visvaldis Lācis.

Lāča kungs vēlas veikt maratona distanci arī sacensībās ārzemēs.

Gatavošanos sacensībām viņš uztver ļoti nopietni: "Jau kādus 10-12 gadus atpakaļ man nepatika vairs skriet. Tagad vasarā es tika soļoju. Man pat tagad līdzi ir dienasgrāmata. 2013. gadā es nogāju 2102 km. Es cenšos noiet 5-6 km dienā. Respektīvi, mēnesī tas ir aptuveni 180 km, ja rēķina 30 dienas. Ja man ir tā saucamais deficīts, esmu aizņemts strādājot Madonā vai Rīgā, tad es eju arī lielākus gabalus. Kādus 20-30 km, tā lai ir rezerve, ja zinu, ka braukšu uz Rīgu," viņš skaidroja

"Es arī pierakstu vidējo ātrumu, jo iet jau var visādi. Var jau arī iet kā ar meiteni pa Vērmaņa dārzu lēnām sačukstēdamies. Bet tā vidēji es eju ar ātrumu 5-6-6,5km stundā. Ja mēģinu iet ātrāk kā 6 km stundā, tad ir tā grūtāk, tad ir drusku jāpaskrien. Lielu vērību, protams, pievēršu arī tam ko saka ārsti. Pēc lielām slodzēm reizi gadā izeju pārbaudes," turpināja Lāča kungs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!