Foto: Publicitātes foto
Jau pēc divām dienām svētdien, 4.septembrī, Siguldā, norisināsies 21.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, kura organizatori prognozē dalībnieku rekordu, pārspējot pagājušā gada 4454 velobraucēju skaitu.

Iepriekšēja reģistrācija Vienības braucienam noslēdzās 1.septembrī, bet interesenti, kas vēl nav paguvuši pieteikties velobraucienam, to varēs izdarīt arī pasākuma dienā starta un finiša rajonā Leona Paegles ielā, Svētku laukumā, no plkst. 9.00 līdz 12.00.

Lai atvieglotu dalībnieku un viņu braucamrīku nokļūšanu Siguldā, sacensību dienā no Rīgas uz Siguldu un atpakaļ ir norīkoti speciāli bezmaksas vilciena sastāvi ar papildus vagoniem - no Rīgas uz Siguldu plkst. 9:04 un 10:42, no Siguldas uz Rīgu - plkst. 15:55 un 17:20.

Startēt Vienības velobraucienā var jebkurš. Dalībnieki var izvēlēties sev piemērotāko no trīs distancēm: 101 kilometra Latvijas Olimpiskās komitejas Sporta šosejas braucienu, 43,5 kilometru SEB MTB braucienu vai 37,5 kilometru šosejas "Itera" Tautas braucienu. Lai velobrauciens sniegtu patīkamas emocijas, nevis traumas un pārgurumu, iesācējiem organizatori iesaka izvēlēties Tautas braucienu.

Šogad arī turpināsies pērn aizsāktā akcija, kurā SEB banka ziedos 1 latu jauniešu sociālās rehabilitācijas organizācijai "Dzīvesprieks" par katru finišējušo Vienības brauciena dalībnieku.

"Vienības brauciens ir lielisks pasākums darba kolektīvu, draugu, ģimeņu kopības gara stiprināšanai. Šogad Vienības velobraucienā Visplašāk pārstāvētie uzņēmumi un darba kolektīvi, ģimenes un pašvaldības sacentīsies par īpašiem kausiem. Tiks nominēti arī stilīgākie, atraktīvākie un draudzīgākie kolektīvi," stāsta Vienības brauciena organizators Igo Japiņš.

Vienības velobrauciena pirmsākumi meklējami Latvijas pirmās brīvvalsts trīsdesmitajos gados. Sacensības notika no 1936. līdz 1939. gadam un tika sauktas par Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienu. Nosaukumā tika ietverta dibināšanas dziļākā jēga – vienotība. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ar tiešu prezidenta Gunta Ulmaņa, Murjāņu Sporta ģimnāzijas trenera Ernesta Pūces un domubiedru iniciatīvu velobrauciens tika atjaunots 1995.gadā un norisinās vēl šobaltdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!