Rio olimpisko spēļu tenisa turnīrs pirmajās dienās sagādājis milzīgas sensācijas, jo no turnīra izstājušies galvenie favorīti un pasaules ranga līderi gan sieviešu, gan vīriešu vienspēlēs.

Svētdien vīriešu vienspēļu turnīrā pirmajā kārtā negaidītu zaudējumu piedzīvoja Novāks Džokovičs, bet otrdien, 9. augustā, sieviešu vienspēļu turnīrs palika bez galvenās favorītes Serēnas Viljamsas. 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempione otrās kārtas mačā negaidīti ar 4-6, 3-6 piekāpās Ukrainas tenisistei Jeļenai Svitoļinai.

34 gadus vecā Viljamsa iepriekšējās četrās savstarpējās spēlēs bija uzvarējusi 21 gadu veco ukrainieti, taču otrdienas mačā pieļāva 37 nepiespiestās kļūdas un izstājās no turnīra. Viljamsa visā mačā pieļāva astoņas dubultkļūdas, no kurām piecas bija vienā geimā.

Tādējādi Rio olimpiskais tenisa turnīrs palicis bez daudzām zvaigznēm. Viljamsa pārī ar savu māsu Venusu Viljamsu izstājās arī no dubultspēļu turnīra, Džokovičs pēc zaudējuma vienspēlēs piedzīvoja neveiksmi arī dubultspēlēs un atsauca dalību no jauktajām dubultspēlēm, bet brits Endijs Marejs pārī ar savu brāli Džeimiju izstājās no dubltspēlēm.

Savukārt tenisa leģenda Rodžers Federers, kā arī dubultspēļu čempioni Bobs un Maiks Braiani nespēlē Rio olimpiādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!