Foto: AP/Scanpix
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīrā Austrālijas izlase izrādīja pienācīgu pretestību ASV valstsvienībai, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 88:98.

Spēles pirmās trīs ceturtdaļas ritēja ļoti līdzīgā cīņā, komandām apmainoties ar gūtiem punktiem. Austrālija pirmo puslaiku noslēdza ar piecu punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā ASV spēlētāji atguva nelielu pārsvaru. Līdzīgā un saspringtā cīņā izšķirošie notikumi risinājās pēdējā ceturtdaļā, kad ASV astoņu punktu pārsvaru, taču Austrālija turpināja cīnīties par uzvaru. Tomēr amerikāņi izskaņā vēlreiz atrāvās no pretiniekiem un nosargāja uzvaru.

ASV izlasē 31 punktu guva Karmelo Entonijs, realizējot deviņus tālmetienus, bet 19 punktus pievienoja Kairijs Īrvings. Austrālijas izlasē 30 punktus iekrāja Petijs Milss, savukārt Metjū Delavedova guva 11 punktus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles.

ASV izlase turnīru turpina bez zaudējumiem, bet Austrālijai šī bija pirmā neveiksme trīs spēlēs.

Citā A grupas spēlē Francijas izlase dramatiskā mača izskaņā ar rezultātu 76:75 pārspēja Serbijas valstsvienību, izcīnot savu otro uzvaru turnīrā.

Francijas izlase spēles sākumā izvirzījās vadībā ar 20:4, bet turpinājumā serbi prata spēles gaitu līdzsvarot. Mača otrajā pusē cīņa ritēja ļoti līdzīgi, bet serbi izskaņā bija vadībā ar 75:70. Pēdējās trīs minūtēs Serbija punktus vairs nespēja gūt, bet Tonijs Pārkers un Nando de Kolo nokārtoja Francijas uzvaru.

De Kolo šajā mačā guva 22 punktus, bet Žofrī Laverņs izcēlās ar 12 punktiem. Miroslavs Raduļica Serbijai guva 16 punktus, bet Milošs Teodosičs guva 10 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!