Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas Olimpiskās komitejas (UOK) prezidents Sergejs Bubka otrdien no amata atstādināja ģenerālsekretāru Vladimiru Geraščenko, kuru raidorganizācija BBC pieķēra Londonas Olimpiādes biļešu nelegālā tirdzniecībā.

Geraščenko atstādināts uz izmeklēšanas laiku. Bubka pēc notikušā pārtraucis vizīti Kvebekā un steidzamības kārtā atgriezīsies Ukrainā, lai sāktu Geraščenko darbības pārbaudi. Geraščenko bija UOK ģenerālsekretārs kopš 1997.gada.

BBC savu eksperimentu sāka pēc tam, kad raidorganizācijas rīcībā nonāca informācija par to, ka daži oficiālie biļešu izplatītāji pārkāpuši likumu un piedāvājuši Londonas olimpisko spēļu biļetes melnajā tirgū. BBC žurnālists uzzināja, ka biļetes piedāvājot Ukrainas puse, tādēļ, uzdodoties par spekulantu, sazinājies ar Geraščenko, kurš piedāvājis par skaidru naudu pārdot 100 biļetes.

Lielbritānijas likumi aizliedz Londonas olimpisko un paraolimpisko spēļu biļetes pārdot melnajā tirgū. Par likuma pārkāpšanu draud kriminālatbildība.

Tikmēr pats Geraščenko pēc pieķeršanas nelegālā tirdzniecībā, atbildot uz BBC oficiālo vēstuli, norādīja, ka "nekad nav plānojis pārdot Lielbritānijā biļetes". Tāpat Geraščenko norādīja, ka diplomātiskā veidā veicis pārrunas, lai "apmierinātu biļešu tirgotāja uzstājīgās prasības".

Pagaidām nav zināms, vai par notikušo tiks ierosināta krimināllieta. Londonas policija jau lūgusi BBC iedot visus lietas materiālus, lai tiesībsargājošās instances var sīkāk izmeklēt šo lietu.

UOK prezidents Sergejs Bubka informējis arī Starptautisko olimpisko komiteju (SOK) par izmeklēšanas uzsākšanu. Tāpat Bubka apsolījis Londonas Olimpiādes rīcības komitejas priekšsēdētājam lordam Sebastjanam Koe sniegt visu informāciju un sadarboties, ja pret Geraščeno tiks ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!