Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Olimpiskā tenisa vienspēļu turnīra pusfinālā ceturtdien Tokijā uzvarēja un finālā iekļuva Markēta Vondroušova no Čehijas un Šveices tenisiste Belinda Benčiča, kura pāris stundas vēlāk triumfēja arī dubultspēļu turnīra pusfinālā.

Ar devīto numuru turnīrā izsētā Benčiča pieveica Jeļenu Ribakinu no Kazahstānas ar rezultātu 7-6 (6:2), 4-6, 6-3.

Lielāko daļu pirmā seta pārāka bija Ribakina, kura, laužot divas Benčičas serves, izvirzījās vadībā 2-4, bet seta izskaņā arī tika pie divām setbumbām. Šveices tenisiste gan abas atspēlēja, taču tad negaidīti triumfēja "taibreikā". Ribakinai seta gaitā bija gandrīz divreiz vairāk tīri uzvarētu izspēļu (22 pret 12).

Otrajā setā Benčiča pati izsēja pārsvaru, neizmantojot vadību 2-0. Taču trešajā setā viņa spēja nodrošināt sev uzvaru, trīs reizes laužot Ribakinas servi. Turnīrā ar 15. numuru izsētajai Ribakinai nelīdzēja arī 14 netveramas serves, kamēr Benčičai tādas bija vien piecas. Turklāt Benčičai bija 12 dubultkļūdas servēs, kamēr kazahstānietei – tikai septiņas.

Galvenokārt līdzīgajā cīņā Benčiča uzvarēja 115 izspēlēs, kamēr viņas pretiniece – 111. Ribakinai bija nedaudz vairāk uzvarētu kombināciju (24:18), bet arī vairāk kļūdu (40:34).

Apmēram divas stundas vēlāk Benčiča ar Viktoriju Golubiču nodrošināja vietu dubultspēļu pusfinālā. Šveices tenisistes ar 7-5, 6-3 pieveica brazīlietes Lauru Pigosi/Luisu Stefani.

Šveices tenisiste joprojām var pretendēt uz divām zelta medaļām. Pēdējo reizi sieviešu tenisa turnīros olimpiskajās spēlēs ko tādu paveica Serēna Viljamsa, kura 2012. gadā Londonā uzvarēja gan vienspēlēs, gan ar māsu Venusu Viljamsu triumfēja dubultspēļu turnīrā.

Finālā viņa tiksies ar Vondroušovu, kura, demonstrējot ļoti pārliecinošu un precīzu spēli, ar 6-3, 6-1 sagrāva turnīra ceturto raketi ukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Uzvarētāja spēlē uzvarēja 58 izspēlēs, kamēr Ukrainas tenisiste – vien 40.

Ukrainiete punktā pārvērta vienīgo breikbumbu, bet viņas pretiniece atbildēja ar piecām no septiņām realizētām breikbumbām. Čehietei bija gan vairāk uzvarētu kombināciju (14:8), gan mazāk nepiespiesto kļūdu (18:29).

Savukārt dubultspēļu finālā Šveices tenisistes sacentīsies ar Čehijas duetu Barboru Krejčikovu/Katerinu Siņakovu, kuras ar 6-3, 3-6, 10:6 pieveica Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) tenisistes Veroniku Kudermetovu/Jeļenu Vesņinu.

Spēles par medaļām dāmu vienspēļu turnīrā notiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!