Foto: RIA Novosti/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) peldētājs Čeds le Kloss, kurš otrdien Londonas olimpisko spēļu 200 metru tauriņstila finālā pārspēja titulēto amerikāni Maiklu Felpsu un izcīnīja zeltu, iegūto medaļu nav noņēmis, pat ejot gulēt, atklāja sportista tautietis un 400 metru distances skrējējs Oskars Pistoriuss.

Kā ziņots, 200 metru tauriņstila peldējuma finālā le Kloss pārspēja Felpsu par 0,05 sekundēm, sasniedzot jaunu Āfrikas kontinenta rekordu - minūte un 52,96 sekundes.

Talantīgo le Klosu Pistoriuss saticis liftā, no rīta dodoties brokastīs. 20 gadus vecajam peldētājam joprojām kaklā bija izcīnītā zelta medaļa, un viņš apgalvoja, ka to vēl ne reizi nav noņēmis.

"Viņš gulēja ar medaļu kaklā," izteicās Pistoriuss.

Jau vēstīts, ka Pistoriuss, kurš iekļauts arī DĀR komandas sastāvā dalībai 4x400 metru stafetes skrējienā, Londonā kļūs par pirmo sportistu ar amputētām abām kājām, kas piedalījies vasaras olimpiskajās spēlēs.

Pistoriuss norādīja, ka le Klosa spēja pieveikt Felpsu vakarā, kad amerikānis laboja rekordu izcīnītajās olimpiskajās medaļās, savā īpašumā iegūstot 19.olimpisko godalgu, stiprinājusi Dienvidāfrikas Republikas komandu.

"Čeds paveica neticamu darbu. Kā viens no jaunākajiem delegācijas dalībniekiem viņš šoreiz tiešām izcēlās," tautieša panākumu komentēja Pistoriuss.

Jau vēstīts, ka karjeras laikā 27 gadus vecais Felpss tagad izcīnījis 19 olimpiskās medaļas, par vienu godalgu labojot padomju vingrotājai Larisai Latiņinai piederošo rekordu. Felpss trijās Olimpiādēs izcīnījis 15 olimpiskos zeltus, divus sudrabus un divas bronzas medaļas.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportisti sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!