Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pārstāvji trīs reizes apciemojuši Latvijas delegāciju Rio olimpisko spēļu mājvietā, portālam "Delfi" atklāja Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.

Ņemot vērā pēdējā laika notikumus, cīņai pret dopingu Rio olimpiskajās spēlēs būs pievērsta īpaša uzmanība. To varot jau just, jo dopinga pārbaudītāji manīti bieži.

"Mūsu sportisti pirms spēlēm visi ir pārbaudīti, visiem ir negatīvas analīzes. Visi ir labi brīdināti par to, ko drīkst un ko nedrīkst. Te uz vietas Rio daudz kontrolē sportistus. Piemēram, mums ir bijušas jau trīs pārbaudes – divas no tām bija Laurai Ikauniecei-Admidiņai, bet viena Madarai Palameikai," stāsta Cīrule.

Kopumā Latvijas sportisti, kuri ieradušies Rio, labi aklimatizējušies un neviens Brazīlijā nav saskāries ar veselības problēmām. "Ir kaut kādas sūdzības par vecajām traumām, bet saistībā ar Brazīliju problēmu nav. Visi ir labi aklimatizējušies, visi to bija ierēķinājuši savos plānos, kad ieradās."

"Katrs sportists gatavojas pēc sava plāna, visiem izstrādāts personisks grafiks," bilst Cīrule, kuru neuztrauc Latvijas riteņbraucēju gaidāmais pārbaudījums jau 6. augustā – 245 kilometru smaga trase. "Riteņbraucēji mums ir vienīgie, kuri sezonā trenējas profesionālās komandās. Tāpēc esmu droša par viņiem. Viņi labi zina trasi, labi apzinās, kas sagaida. Viņi ir sagatavojušies."

"Gribētos cerēt, ka visiem Latvijas sportistiem veselības un sportiskās formas pīķis būs tieši Rio, bet to varēsim pateikt tikai tuvākajās dienās. Katrā gadījumā, darām visu, lai tā būtu," noslēgumā saka Cīrule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!