Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par Tokijas olimpisko spēļu čempionu vingrošanas sacensībās atbalsta lēcienā pirmdien kļuva Dienvidkorejas sportists Džehvans Šins, kuram uzvaru nodrošināja papildus kritērijs.

Šinam un krievam Denisam Abļazinam bija vienāds vidējais rezultāts pēc diviem lēcieniem – 14,783, taču Šinam pirmā lēciena sarežģītībā bija rezultāts 6,00, un šis elements noteica zelta medaļas ieguvēju.

Trešo vietu izcīnīja Arturs Davtjans no Armēnijas (14,733). Viņš savai valstij sagādāja pirmo medaļu vingrošanā.

Vingrojumos ar riņķiem kārtējo zelta medaļu izcīnīja Ķīna, turklāt šai valstij dubultuzvara šajā disciplīnā. Zelta medaļu ieguva Jans Liu, bet sudraba – Hao Jou. Liu uzvarēja ar 15,500 punktiem, savu tautieti apsteidzot par 0,2 punktiem. Bronzas medaļa grieķim Elefteriosam Petrunjasam.

Brīvajās kustībās sievietēm ASV izlases sportiste Džeida Kerija izcīnīja zeltu ar 14,366 punktiem. Vanesa Ferrari no Itālijas ierindojās otrajā vietā ar 14,200 punktiem, bet dramatiska izrādījās cīņa par bronzu. Japāniete Mai Murakami un Angelina Meļņikova no KOK komandas dalīja trešo vietu ar 14,166 punktiem. Abām identisks rezultāts gan pēc sarežģītības, gan pēc izpildījuma. Japānai tā bija pirmā medaļa vingrošanas sacensībās sievietēm kopš 1964. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!