Leģendārais ASV peldētājs Maikls Felpss otrdien, 9. augustā, Rio olimpiskajās spēlēs papildināja savu olimpisko medaļu kolekciju ar vēl divām zelta godalgām. Tagad leģendārajam peldētājam ir 21 zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas.

Rio olimpiskajās spēlēs Felpss ir kļuvis jau par trīskārtējo čempionu.

Savu 20. olimpisko zelta medaļu Felpss izcīnīja, Rio olimpiādē uzvarot 200 metru distancē tauriņstilā. Felpss distanci veica minūtē un 53,36 sekundēs, tikai par 0,04 sekundēm apsteidzot japāni Masato Sakai. Bronzas medaļu šajā distancē izcīnīja ungārs Tamašs Kenderesi (,62 minūtes).

Savukārt dažas minūtes pēc savas 20. zelta medaļas saņemšanas Felpss atkal devās baseinā, palīdzot ASV komandai uzvarēt 4x200 metru stafetē brīvajā stilā. Felpss kopā ar Konoru Dvaijeru, Taunliju Hāsu un Raianu Lohti bija ātrākie, distanci veicot septiņās minūtēs un 0,66 sekundēs.

Sudraba medaļu ieguva Lielbritānijas peldētāji (+2,67 sekundes), bet bronza tika Japānai (+2,84 sekundes).

Tikmēr savu otro zeltu un trešo medaļu Rio izcīnīja Felpsa tautiete Keitija Ledeckija, kas bija ātrākā 200 metros brīvajā stilā. Viņas laiks finālā bija viena minūte un 53,73 sekundes, bet sudraba medaļu izcīnīja zviedriete Sāra Sēstrēma (+0,25 sekundes). Bronzas medaļa šajā distancē austrālietei Emmai Makeonai (+1,19 sekundes).

Par trīskārtējo Rio čempioni otrdien kļuva arī ungāriete Katinka Hosžu, kas bija ātrākā 200 metru kompleksajā peldējumā. Pirms tam viņa Rio bija uzvarējusi 100 metru peldējumā uz muguras un 400 metros kompleksajā peldējumā.

200 metru kompleksā peldējuma finālā Hosžu sasniedza jaunu olimpisko rekordu – divas minūtes un 6,58 sekundes. Sudraba medaļu, atpaliekot par 0,30 sekundēm, izcīnīja Sobena Marija O'Konora, bet bronza tika amerikānietei Majai Dirado (+2,21 sekunde).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!