Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas handbola izlase sestdien Tokijas olimpisko spēli finālā uzvarēja Dānijas handbolistus un kļuva par vienīgo trīskāršo olimpisko čempioni vīriešu konkurencē.

Francijas izlasei pieveica Dāniju ar 25:23 (14:10), revanšējoties par sakāvi Riodežaneiro spēļu finālā.

Francūžiem rezultatīvākais ar pieciem vārtiem astoņos metienos bija Nedims Remilī, bet dāņiem uzvaru nespēja sniegt arī Mikela Hansena deviņi un Matiasa Gidsela seši gūtie vārti.

Dāņi otrajā puslaikā atspēlējās no sešu vārtu deficīta, bet tuvāk par vieniem vārtiem nespēja tikt. Pēdējoreiz viņi pavisam pietuvojās mača pašā izskaņā. Mortens Olsens ar gūtiem vārtiem panāca 24:25, bet tad Dānijas izlase aizsardzībā atņēma bumbu Nikolam Karabatičam.

Nomainot vārtsargu pret laukuma spēlētāju, Dānijas izlase gan nespēja gūt vārtus, Ludovikam Fabregasam pēc pārtvertas bumbas metot bumbu tukšā pretinieku cietoksnī.

Riodežaneiro spēlēs ar rezultātu 28:26 finālā uzvarēja Dānijas handbolisti, vienīgo reizi pēdējās četrās olimpiskajās spēlēs liedzot Francijas handbolistiem izcīnīt zeltu.

Pa divām uzvarām olimpiskajās spēlēs ir Horvātijai, kā arī divām vairs neeksistējošām valstīm – PSRS un Dienvidslāvijai.

Spānija bronzas medaļu spēlē ar 33:31 (19:16) pārspēja Ēģipti.

Uzvaras vārtus septiņas sekundes pirms mača beigām iemeta Alekss Dujšebajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!