Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešdien guva savu pirmo uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

D apakšgrupas otrajā mačā ar 16. numuru izliktās latvietes ar rezultātu 2-1 (21:15, 12:21, 15:12) pārspēja Brazīlijas spēlētājas Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu.

Spēli Latvijas spēlētājas iesāka ļoti veiksmīgi, un ātri ieguva vadību ar 4:1. Veiksmīgas epizodes turpinājās un nedaudz vēlāk jau tika panākts sešu punktu pārsvars. Ar drošu spēli serves uzņemšanā Graudiņa un Kravčenoka pirmo setu noveda līdz uzvarai. Otrajā setā brazīlietes izvirzījās vadībā, un pēc divām neveiksmēm servju uzņemšanā latvietes nonāca iedzinējos ar 4:8. Atgūt pirmajā setā uzņemto ritmu neizdevās, un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams trešais sets.

Atkal Graudiņa un Kravčenoka spēlēja veiksmīgāk un pie rezultāta 11:7 jau šķita, ka izdosies gūt uzvaru, tomēr tad brazīlietes izmantoja latviešu kļūdas un veica izrāvienu, izlīdzinot rezultātu 12:12. Tad Kravčenoka ar saīsināto sitienu un teicamu servi deva divu punktu vadību, bet noslēgumā Silva nepārsita bumbu pāri tīklam, nodrošinot uzvaru Latvijai.

Jau vēstīts, ka pirmajā spēlē Graudiņa/Kravčenoka ar 1-2 (13:21, 21:16, 11:15) piekāpās pludmales volejbolistēm no ASV Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai.

D grupas noslēdzošajā kārtā latvietes spēkosies ar kenijietēm Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi, kuras ir izteiktas grupas pastarītes.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!