Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien Tokijas olimpiskajās spēlēs pusfināla cīņā ar rezultātu 0-2 (21:23, 13:21) piekāpās austrālietēm Mariafai Artačo del Solarai un Talikvai Klensijai.

Līdz ar to Graudiņa/Kravčenoka Tokijas olimpiskās spēles turpinās ar cīņu par bronzas medaļām. Viņu pretinieces būs šveicietes Anuka Veržē-Deprē un Joana Heidriha, kuras savā pusfinālā ar 0-2 (12:21, 11:21) kapitulēja amerikānietēm Eiprilai Rosai un Eliksai Klinemanei.

Spēles ievadā Graudiņa/Kravčenoka nonāca iedzinējos ar 5:8 un iedzinēju pozīcijās atradās līdz pirmā seta izskaņai. Tad latvietes veica savu izrāvienu un izlīdzināja rezultātu 17:17. Austrālietes uzreiz divus punktus atguva, taču pēc Graudiņas māņsitiena un Klensijas tehniskā brāķa vēlreiz bija neizšķirts. Noslēgumā del Solara apspēlēja bloku, bet tad Graudiņai neizdevās serves uzņemšana – 21:23.

Otro setu latvietes iesāka veiksmīgi, kas deva vadību ar rezultātu 7:4. Graudiņa/Kravčenoka saglabāja vadību līdz tehniskajam pārtraukumam, taču pretinieces jau bija pietuvojušās līdz punkta deficītam (11:10). Seta otrajā pusē del Solaras/Klensijas jaudīgās serves radīja problēmas Latvijas duetam, un maču viņas noslēdza ar ļoti pārliecinošām darbībām visos spēles elementos – 13:21.

Spēli par bronzas medaļām Graudiņa/Kravčenoka aizvadīs piektdien pulksten 4:00 pēc Latvijas laika.

Pusfinālā vīriešu turnīrā ceturtdien pulksten 15:00 spēkosies Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuriem jātiekas ar duetu no Norvēģijas Andersu Mūlu un Kristianu Sērumu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!