Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva neslēpj, ka olimpiskā medaļa viņu ļoti motivē pirms gandarījuma turnīra "mazā fināla", viņa atklāja sarunā ar žurnālistiem.

Jau vēstīts, ka Grigorjeva Tokijas olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 62 kilogramiem gandarījuma turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 14:7 pieveica Rumānijas sportisti Kristu Inci, nodrošinot sev cīņu par bronzas godalgu.

"Varbūt no malas izskatījās, ka es uzvarēju pārliecinoši, bet es zināju, ka līdz pēdējai sekundei nedrīkst atslābt. Jo viņa jebkurā brīdī varēja mani uzmest vai nolikt uz lāpstiņām. Kamēr tiesnesis nepasaka, kurai ir uzvara, tikmēr nedrīkst atslābināties," sacīja Grigorjeva.

"Treneri teica, ka man visu laiku ir jāiet uz priekšu, jāstrādā sava cīņa," viņa norādīja, piebilstot, ka pirmajā kārtā pret galveno favorīti Kirgizstānas sportisti Aisulu Tinibekovu bijusi cita taktika. "Treneris teica, ka nav ko taupīt spēkus. Mēģināju nogurdināt pretinieci."

Grigorjeva iepriekš paudusi, ka viņai sagatavošanās posms olimpiskajām spēlēm bijis ļoti labs, tomēr uztraukums pirms cīņas ļoti daudz ietekmē. "Treniņos vari cīnīties kā zvērs, bet šeit nedrīkst darboties tik atklāti, jo katrs punkts var būt izšķirošs. Jābūt piesardzīgam un jākontrolē cīņas gaita," viņa norādīja.

Daugavpils sportiste cīņu par bronzu aizvadīs trešdien, pulksten 14.55 spēkojoties ar Ukrainas sportisti Irinu Koļadenko.

"Viņa ir ļoti stipra. Man ir pieredze cīņā ar viņu, es šogad viņai ļoti pārliecinoši zaudēju," stāstīja Grigorjeva. "Katra cīņa sākas ar rezultātu 0:0, un es darīšu visu, lai parādītu savu labāko sniegumu. Medaļa ir lielākā motivācija katram sportistam."

"Svarīgākais ir koncentrēties un cīnīties par katru tvērienu, par katru punktu. Nedrīkst gaidīt, ka tas būs viegli," viņa norādīja.

Grigorjevas treneris Armands Zvirbulis atlikušajās stundās pirms cīņas ar sportisti no Daugavpils izrunās plānu.

"Jāsagatavo aizsardzība pret viņas iegājienu kājās. Vispirms ir jāatpūšas, jāpaguļ. Ja šajā cīņā Anastasija pieļāva divas kļūdas, tad nākamajā cīņā viena kļūda var dod pārsvaru ukrainietei. Tad Anastasijai var nākties skriet līdzi pēc punktiem. Līdzīgi kā vakar – pirmais periods gāja pēc plāna, bet tad Tinibekova dabūja četrus punktus, Anastasija gāja cīņā, bet nesanāca," norādīja Zvirbulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!