Foto: F64

BMX riteņbraukšanas sacensību ceturtdaļfināli aizritējuši smagāk, nekā plānots, bet Latvijas sportisti ir malači, jo izturējuši pirmo spriedzi, uzskata Latvijas sportistu treneris Ivo Lakučs.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālu ceturtdien pārvarēja Pekinas Olimpiādes čempions Māris Štrombergs, kā arī Edžus Treimanis un Rihards Veide, visiem trim Latvijas pārstāvjiem iekļūstot pusfinālā.

"Pirmajos braucienos viņi visi nostartēja slikti, uz otrajiem knapi savācās, bet trešajos bija malači," pēc ceturtdaļfināliem atzina Lakučs. "Veči malači - izturēja pirmo spriedzi. Sākums bija smags psiholoģiskās spriedzes dēļ, bet lēnām ieskrienamies."


"Ja godīgi, Rihardam arī bija plānoti pieci braucieni, bet tajos viņam vajadzēja kvalificēties pusfinālam," pārliecību arī par Latvijas jaunākā sportista Veides spēkiem pauda treneris. "Savukārt par Edžu bija pārliecība pirms kritiena, ka viņš būs divniekā. Tomēr kritiens prognozes lika iepauzēt."

"Visi mūsējie ir cīnītāji. Pēc kritiena Edža pakustināja rokas, pakustināja kājas un pateica, ka brauks," atcerējās Lakučs. "Mēs gan bijām piesardzīgi, jo bieži vien visas traumas var noteikt vien nākamajā rītā, kad rimies adrenalīns. Šodien viņš izlaida rīta treniņu un pats varēja izlemt, vai piedalīties sacensībās."

"Kopumā ceturtdaļfināli aizritēja smagāk, nekā biju domājis. Pa četriem gadiem jau bija aizmirsusies šī spriedze," stāstīja Lakučs un uzsvēra, ka piektdienas sacensības būs īsts saldais ēdiens skatītājiem. "Visi treneri ir malači, jo sportisti sagatavoti ļoti labi."

Runājot par pirmo olimpisko čempionu Štrombergu un skarbo vārdu apmaiņu pēc otrā brauciena, Lakučs apstiprināja, ka tāda bijusi, lai pamodinātu sportistu. "Tomēr varu teikt, ko gribu, bet pašam sportistam jātiek galā ar savu pauri. Tāpēc Māris ir malacis, ka to spēja."

Kā ziņots, pusfinālā vienā pārī būs Veide un Treimanis, kuriem pirmajā braucienā būs attiecīgi sestais un astotais celiņš, bet Štrombergam otrajā pusfinālā pirmajā braucienā būs piektais celiņš.

"Varbūt dažus spēcīgus braucējus varētu no otra pusfināla pārcelt uz pirmo, bet kopumā ir labi, ka Māris brauks vienā grupā, bet pārējie divi otrā," Lakučs piekrita, ka pusfināla grupa, kurā brauks Štrombergs, būs smagāka. "Pusfinālā viegla pastaiga vairs nevar būt. Rīt jāiet uz maksimumu."

Pusfināli vīriešiem un arī sievietēm, kurām ceturtdaļfināla kārta nav paredzēta, notiks piektdien. Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas vēlāk piektdien.

Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Par medaļām Londonā līdz svētdienai cīnīsies aptuveni 10 500 sportistu, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!