Foto: AP/Scanpix/LETA
Lielbritānijas sportisti Džesika Lērmonta, Džonijs Braunlī, Džordžija Teilore-Brauna un Alekss Jī sestdien Tokijā kļuva par vēsturē pirmajiem olimpiskajiem čempioniem triatlona stafetē.

Standarta olimpiskais triatlona ietver 1,5 kilometru peldējumu, 40 kilometru riteņbraukšanu un desmit kilometru skrējienu. Savukārt stafetē, kas debitēja 2009.gada pasaules čempionātā, katram sportistam jāveic supersprints jeb attiecīgi 300 metru peldējums, 6,8 riteņbraukšana un divu kilometru skrējiens.

Pirmajā posmā Lērmonta finišēja trešā divas sekundes aiz amerikānietes Ketijas Zaferesas, bet otrajā Braunlī pārņēma vadību, ko Teilore-Brauna veiksmīgi noturēja. Pēdējā posmā francūzis Vensāns Luī riteņbraukšanā pabrauca garām Jī, bet sekmīga pāreja uz skriešanas disciplīnu ļāva britiem atgriezties vadībā.

Jī finišēja ar kopējo laiku viena stunda 23 minūtes un 41 sekunde, bet pa ceļam uz finišu amerikānis Morgans Pīrsons apsteidza Luī, čempioniem zaudējot 14 sekundes. Luī finišēja vēl deviņas sekundes vēlāk.

Individuālajās distancēs Tokijā uzvarēja norvēģis Kristians Blūmenfelts un Bermudu pārstāve Flora Dafija. Savukārt Teilore-Brauna un Jī tika pie sudraba medaļām, ko tagad papildinājuši ar zeltu stafetē.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!