Lietuvas basketbola izlases galvenais treneris Darjus Maskoļūns pēc zaudējuma 2021. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atkāpies no valstsvienības trenera amata.

Ziņots, ka Lietuvas izlase svētdien vienā no četriem "Tokija 2020" atlases turnīriem Kauņā piekāpās Slovēnijas basketbolistiem, kuri, pateicoties izcilam Lukas Dončiča sniegumam, kvalificējās olimpiskajām spēlēm.

Tādējādi Lietuvas valstsvienība pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas nav kvalificējusies olimpiskajām spēlēm, kur tā izcīnījusi trīs bronzas medaļas.

Uzreiz pēc spēles no amata atkāpās Darjus Maskoļūns, kurš vienību vadījis kopš 2019. gada. Maskoļūns kaimiņzemē jau izpelnījās plašu kritiku par komandas sniegumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā lietuvieši vien pēdējā spēlē nodrošināja vietu pamatturnīrā, sīvā galotnē pieveicot Dānijas basketbolistus.

"Esam vīlušies un sarūgtinājām ļoti daudz cilvēku Lietuvā, līdzjutēju, kuri mūs atbalstīja ļoti silti un skaļi. Mēs, treneri, pieņēmām ļoti daudz nepareizu taktisku lēmumu, un tāpēc mēs zaudējām," noteica Maskoļūns, kurš atzina, ka šādi ir nepatīkami noslēgt savu darbu ar Lietuvas izlasi.

Tokijas spēlēm nekvalificējās neviena no turnīru organizatorēm. Horvātijā notiekošajās spēlēs ceļazīmi izcīnīja Vācijas izlase, kas pārspēja Brazīliju, Belgradā notiekošā spēlē Itālija pieveica Serbiju, bet Čehija pēc uzvaras pār mājiniekiem Kanādu finālā pieveica Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!