Foto: AP/Scanpix
2012.gada Londonas olimpisko spēļu sacensības trešdien sākās ar Lielbritānijas sieviešu futbola izlases uzvaru E apakšgrupas spēlē.

Lielbritānijas futbolistes ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Jaunzēlandes valstsvienību. Uzvarētājām 64.minūtē vienīgos vārtus guva Stefānija Hotone.

E apakšgrupā spēlē arī Kamerūna un Brazīlija. Savukārt F apakšgrupā spēkojas Japāna, Kanāda, Zviedrija un DĀR, bet G grupā – ASV, Francija, Kolumbija un Ziemeļkoreja.

Pēc apļa turnīra izspēles katras grupas divas labākās komandas un vēl divas labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā. Tālāk komandas pēc izslēgšanas spēļu principa sadalīs godalgas.

XXX Vasaras olimpiskās spēles Londonā oficiāli atklās 27.jūlijā. Atklāšanas ceremonija sāksies pulksten 23:00 pēc Latvijas laika. Pirmā oficiālā pilnā sacensību diena būs 28.jūlijs, kad sadalīs pirmos 12 medaļu komplektus.

Londonas olimpiskās spēles risināsies līdz 12.augustam. Kopumā sacensībās startēs 10 250 sportisti no 205 valstīm, kuri cīnīsies par 302 medaļu komplektiem 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!