Foto: AFP/Scanpix

Par 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempioniem tenisa dubultspēlēs piektdien kļuva spāņu duets Rafaels Nadals un Marks Lopess.

Finālā Nadals un Lopess ar rezultātu 6-2, 3-6, 6-4 uzvarēja Rumānijas tenisa spēlētājus Florinu Merdžu un Horiju Teko. Tādējādi Nadals ieguva savu otro olimpisko zelta medaļu, iepriekš viņš triumfēja Pekinas olimpisko spēļu vienspēļu turnīrā.

Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja amerikāņi Stīvs Džonsons un Džeks Soks, kuri ar 6-2, 6-4 uzvarēja kanādiešus Danielu Nestoru un Vašeku Pospišilu.

Nadals turpina cīņu arī par vienspēļu turnīra titulu, jo viņš sasniedzis pusfinālu. Ceturtdaļfinālā viņš ar 2-6, 6-4, 6-2 uzvarēja mājinieku Tomašu Beluči. Pusfinālā titulētā spāņa pretinieks būs Huans Martins del Potro. Otrā pusfinālā spēlēs brits Endijs Marejs, kurš ar 6-0, 4-6, 7-6 (7:2) pārspēja amerikāni Stīvu Džonsonu, un Kei Nišikori, kurš piektdien smagā mačā ar 7-6 (6:4), 4-6, 7-6 (8:6) uzvarēja francūzi Gaelu Monfisu.

Savukārt dāmu vienspēļu turnīra finālā iekļuvusi vāciete Angelika Kerbere, kura pusfināla mačā ar 6-3, 7-5 pārspēja amerikānieti Medisonu Kīzu. Otra fināliste būs Puertoriko sportiste Monika Puiga, kura pusfinālā ar 6-4, 1-6, 6-3 pārspēja čehieti Petru Kvitovu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!