Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks un zirgs "Valour" otrdien konkūra sacensībās jāšanas sportā nesaņēma nevienu soda punktu, iekļūstot labāko 30 sportistu skaitā, kuri kvalificējas trešdien gaidāmajām finālsacensībām.

Olimpisko spēļu debitants Neretnieks šķēršļu pārvarēšanas distanci veica 87,66 sekundēs, neizpelnoties nevienu soda punktu. Viņš ar zirgu "Valour" startēja kā 29. sportists, pēc sava finiša ieņemot septīto vietu.

Neretnieks sacensības noslēdza 20. pozīcijā, pietiekami pārliecinoši iekļūstot finālā. Latvietis bija viens no 25 sportistiem, kuri neatzīmējās ar nevienu soda punktu, tādējādi izceļoties sacensībās, kuras pietiekami daudz sportistu aizvadīja labā līmenī.

Kvalifikācijas sacensībās startēja 73 sportisti, kuri pretendēja uz vietu labāko 30 skaitā, lai iekļūtu trešdien gaidāmajās finālsacensībās. Jau pirms sacensību izskaņas kļuva zināms, ka Neretnieks nodrošinās sev vietu starp labākajiem jātniekiem. Pēc 60 sportistu starta Latvija sportists ieņēma 17. vietu, kas nozīmēja, ka viņš vairs nevar izkrist no 30 labāko jātnieku pulka.

Maršrutu visātrāk veica brits Bens Mērs, kurš ar zirgu "Explosion W" uzrādīja laiku 81,34 sekundes. Otro vietu (82,01 sekundes) kvalifikācijas kārtā ieņēma īrs Dara Kenijs ar zirgu "Cartello", bet trešā palika Izraēlas pārstāve Ešlija Bonda un zirgs "Donatello 141" (82,84 sekundes).

Finālsacensības trešdien noritēs pulksten 13.00 pēc Latvijas laika.

Distances laikā katrs nogāztais šķērslis sagādāja četrus soda punktus. Sportistiem bija jāiekļaujas 89 sekundēs, par kā neizpildīšanu arī var izpelnīties soda punktus. Konkūra disciplīnā dzimumi netiek nodalīti, sievietēm startējot kopā ar vīriešu sportistiem.

Ziņots, ka sportists olimpiskajām spēlēm kvalificējās ar zirgu "Moon Ray", bet viņa veselības un vecuma dēļ pirms Tokijas spēlēm mainīja zirgu.

Portāls "Delfi" seko līdzi konkūra sacensībām teksta tiešraidē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!