Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes pludmales volejbolisti Ričards Šuils un Reiners Numerdors uzskata, ka latvieši Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu mačā par trešo vietu jau bija "gandrīz miruši", tomēr viņi to nespēja izmantot.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu mačā par trešo vietu ceturtdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:19, 15:11) uzvarēja Šuilu/Numerdoru, izcīnot bronzas godalgas.

Šī ir Latvijas pirmā medaļa Londonas Olimpiādē.

"Briesmīgi. Man likās, ka uzvarēsim otro setu. Nevaru tam noticēt," pēc mača teica pieredzējušais Numerdors. "Mēs bijām tik tuvu, lai iegūtu medaļu. Tas būtu bijis lielisks finišs mūsu pēdējai Olimpiādei. Tomēr tāds ir sports, tāda ir dzīve. Smagi."

"Mēs bijām labāka komanda, domājām, ka viņi jau ir mūsu kabatā," stāstīja Numerdors, piebilstot, ka otrajā setā pie rezultāta 3:8 latvieši jau bijuši "gandrīz miruši". "Ja mums būtu nedaudz paveicies, būtu uzvarējuši otro setu. Nevaru justies sliktāk kā tagad, jo šī bija mana pēdējā iespēja iegūt olimpisko medaļu. Nekad savā dzīvē neesmu juties sliktāk."


Pļaviņš/Šmēdiņš turnīrā izlikti ar 17.numuru, bet Šuils/Numerdors izlikti ar piekto numuru.

Numerdors pirmoreiz olimpiskajās spēlēs piedalījās vēl 1996.gadā, kad pārstāvēja Nīderlandes klasiskā volejbola izlasi.

"Pie rezultāta 8:3 mēs pēkšņi vairs nevarējām gūt punktus un atdevām lielo vadību," piebilda Šuils. "Otro setu atdevām tiešām ātri. Esmu ļoti sāpināts, jo mīlu šo spēli, bet vairs te neatgriezīšos."

Kā galveno latviešu uzvaras iemeslu Šuils nosauca nedaudz agresīvāku servi.

Arī visās iepriekšējās vasaras olimpiādēs, kurās pēc neatkarības atjaunošanas startējusi Latvijas delegācija, tā spējusi izcīnīt medaļas - 1992.gadā Barselonā Latvijas sportisti izcīnīja divus sudrabus un vienu bronzu, Atlantā Ivans Klementjevs izcīnīja sudraba medaļu, Sidnejā Latvijas kontā pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai, Atēnās - četri sudrabi, bet Pekinā atkal tika savākts pilns medaļu komplekts.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Olimpiādē ierindojās dalītā devītajā vietā.

Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņa un Samoilova duets ieņēma devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!