Foto: F64

Latvijas šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze paudušas gandarījumu par savu sniegumu Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās.

Kā ziņots, Palameika un Mūze kvalifikācijā startēja A grupā, kur ieņēma attiecīgi piekto un septīto vietu, saglabājot labas izredzes iekļūt finālā. Vēlāk finālam kvalificējās tikai Palameika.

Latvijas rekordiste Palameika savu labāko rezultātu uzrādīja pirmajā mēģinājumā, kad šķēpu raidīja 60,62 metrus tālu. Otrajā mēģinājumā latvietes rezultāts bija 60,50 metri, bet trešajā - 57,91 metrs.


Savukārt Mūze savu labāko rezultātu uzrādīja pēdējā, trešajā, mēģinājumā, kad viņas raidītais šķēps lidoja 59,91 metru tālu. Pirmajā mēģinājumā viņas rezultāts bija 51,15 metri, bet otrajā - 59,48 metri.

Kvalifikācijas normatīvu - 62,00 metrus - A grupā izpildīja četras sportistes.

"Lielisks starts, bet būtu vēl lieliskāk, ja šķēps aizlidotu pārliecinošāk pāri tai 60 metru līnijai," pēc sacensībām atzina Palameika. "Tagad drošības sajūta nav. Esmu tuvu iekļūšanai finālā, bet jāgaida. Zīmīgi, ka bieži man pēdējā laikā gadās startēt tieši pirmajā grupā un pēc tam gaidīt. Mūsu grupā bija zināmāki uzvārdi, tāpēc cerības ir."

"Kopumā bija stabili rezultāti, bet pēdējā metienā pārāk liela gribēšana. Tomēr emocionāli apliecināju sevi," izteicās Palameika.

"Līna ir malacis. Pārdzīvoju arī par viņu un pateicu, ka lieliski nostartēja" uzslavas savai komandas biedrenei veltīja Palameika. "Mums ir liels patriotisms. Ir pavisam reāli, ka finālā būsim trīs. Pašlaik ir tiešām sajūta, ka esi olimpietis - tas brīdis pienācis."

"Tāds stadions," Mūze uzreiz norādīja, kas viņu ietekmējis pirmajā metienā. "Bija pārāk daudz emociju, tomēr pēc tam nomierinājos un pieradu. Man ir prieks. Vienmēr var būt labāk, bet kopumā starts nebija slikts, un, ja paveiksies, tikšu finālā. Cerība mirst pēdējā, bet priekš manis - 19 gadīgas meitenes - iekļūt finālā būtu kā Everestu nogāzt ar mazu lāpstiņu."

"Olimpiādē visu izbaudu un esmu ļoti priecīga šeit atrasties," teica Mūze, aicinot visu Latviju turēt īkšķus, lai finālu izdotos sasniegt gan visām trim šķēpmetējām, gan arī šķēpmetējiem."

Vēlāk kvalifikācijas B grupā startēja arī trešā Latvijas šķēpmetēja Londonas Olimpiādē Sinta Ozoliņa-Kovala, kurai neizdevās sasniegt finālu.

Pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē Ozoliņa-Kovala ieņēma 11.vietu, bet Palameikai un Mūzei šī ir olimpiskā debija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!