Foto: AFP/Scanpix
Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) pasaules čempionei riteņbraukšanā Lizijai Armistedai atcēlusi dopinga diskvalifikāciju, kas atļauj britu sportistei piedalīties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Diskvalifikāciju Armistedai piesprieda Lielbritānijas Antidopinga aģentūra (UKAD) pēc tam, kad sportiste 12 mēnešu laikā trīs reizes izlaida dopinga pārbaudes. Ja Armisteda būtu zaudējusi apelācijas tiesā, viņas diskvalifikācija būtu līdz četriem gadiem.

CAS lēma, ka dopinga kontroles pārstāvis nav sekojis noteiktajai procedūrai un nav mēģinājis atrast Armistedu viesnīcā, kur Lielbritānijas komanda mitinājusies pasaules čempionāta laikā Zviedrijā pagājušā gada augustā.

"Es vienmēr esmu bijusi un būšu tīra sportiste, un vienmēr esmu paudusi savu nostāju pret dopingu," pēc attaisnojošā sprieduma teica Armisteda. "Priecājos, ka CAS atbalstīja manu nostāju. Šis gadījums bija administratīva lieta, kā rezultātā UKAD neievēroja procedūru un necentās sazināties ar mani, lai gan tika precīzi norādīta mana atrašanās vieta. Es nodevu analīzes sacensību laikā, nākamajā dienā pēc notikušā, pierādot, ka neesmu blēdījusies un man nav bijusi vēlme izvairīties no pārbaudes."

Otrā izlaistā dopinga pārbaude 5. oktobrī notikusi elektroniskās atrašanās sistēmas (ADAMS) reģistrācijas kļūmes dēļ, bet trešā izlaistā pārbaude šā gada 9. jūnijā bijusi ģimenes apstākļu dēļ - Armisteda nav reģistrējusi savu atrašanās vietu, jo neparedzēti mainījusi plānus ģimenes locekļa smagas slimības dēļ.

"Es uzskatu, ka pārbaudēm ir jābūt skaidrākiem noteikumiem un es labprāt sadarbotos ar UKAD, lai izpētītu, kā to labāk administrēt, lai sportisti nenonāktu tādā situācijā kā es," saka Armisteda.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Lizija Armisteda izcīnīja sudraba medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!