Foto: F64
Latvijas peldētājs Uvis Kalniņš pēc starta Rio olimpisko spēļu 200 metru kompleksā peldējuma distancē bija neapmierināts ar savu sniegumu un atzina, ka slikti veicis distanci.

Kalniņš šajā distancē finišēja ar laiku divas minūtes un 2,34 sekundes, par divām sekundēm atpaliekot no sava personiskā rekorda. Kopvērtējumā viņš ieņēma 24. Vietu 27 sportistu konkurencē.

"Par divām sekundēm sliktāk nekā personiskais nopeldēju un par trīs sekundēm sliktāk nekā tas laiks, kāds bija mērķis pirms olimpiādes. Jātrenējas vēl. Kaut kas pietrūka. Kopumā rezultāts slikts, neesmu vēl runājis ar treneri, kur un kas pietrūka," sarūgtināts par startu savās otrajās olimpiskajās spēlēs bija Kalniņš.

Peldētājs norādīja, ka distancē juties labi un arī fiziski spēki bijuši pieteikami, bet kaut kas pietrūcis, kādēļ arī nav sanācis sasniegt izvirzītos mērķus. "Spēks it kā bija, peldējās labi, pat ļoti labi. Gribējās uzvarēt savā peldējumā. Ja uzvarētu un būtu zem divām minūtēm, tad vajadzētu būt vietai pusfinālā (pusfinālā pēdējā dalībnieka laiks bija viena minūte un 59,77 sekundes). Bet ar manu rezultātu... Slikti nopeldēju, ko lai citu saka."

"Londonas olimpiskajās spēlēs priekš sevis labi nopeldēju, tur nebija izvirzīti tik augsti mērķi. Tur bija personiskais laiks. Te gribējās sasniegt vairāk. Bet sports ir sports," piebilda Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!