Foto: LETA
Latvijas modernās pieccīņas sportists Deniss Čerkovskis cer sasniegt labu rezultātu Londonas olimpiskajās spēlēs, Čerkovskis pastāstīja intervijā "Radio 101".

33 gadus vecais Čerkovskis Londonā piedalīsies savās ceturtajās olimpiskajās spēlēs karjerā.

Čerkovskis uz Londonu dosies 8.augustā, bet starts viņam paredzēts tikai priekšpēdējā Olimpiādes dienā, 11.augustā.
"Vēl ir laiks patrenēties un pielabot kaut kādas nianses," izteicās Čerkovskis.

Čerkovskis Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējās pēc Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) ranga, kas tika publiskots jūnija sākumā.

Pēc ranga Olimpiādei kvalificējas septiņi labākie sportisti, kas vēl nebija tās dalībnieku vidū. Ņemot vērā, ka katru valsti sacensībās varēs pārstāvēt līdz diviem sportistiem, Čerkovskis izcīnīja pēdējo, septīto, brīvo vietu dalībai Londonas Olimpiādē.

"Cītīgi gatavojos un esmu izdarījis maksimāli iespējamo. Londonā ceru uzrādīt labu rezultātu. Par konkrētām vietām grūti spriest, jo gribētāju ir daudz," atzina Čerkovskis. "Līdzjutējus aicinu novēlēt man veiksmi, bet par pārējo parūpēšos pats."

Čerkovskis pagaidām atturējās no prognozēm, vai viņš pēc četriem gadiem piedalīsies Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Viss būs atkarīgs no veselības un vēlmes. Šīs abas lietas šobrīd ir, taču jāskatās, kā būs ar naudas lietām, jo 33 gadu vecumā kaut kas ir jānopelna. Modernā pieccīņa man ir profesionāls darbs," teica Čerkovskis.
Tāpat Čerkovskis atzina, ka Latvijā aug arī jaunā paaudze modernajā pieccīņā. "Jūnijā notikušajā Eiropas junioru čempionātā Pāvels Švecovs izcīnīja trešo vietu, bet Olga Šišlova ieņēma piekto pozīciju. Jaunā paaudze Latvijā attīstās. Nesteidzoties, taču pamazām viss notiek."
Vēl no Latvijas modernās pieccīņas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs startēs arī Jeļena Rubļevska.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!