Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš nevēlas palikt ceturtajā vietā Londonas olimpisko spēļu turnīrā, pēc uzvaras ceturtdaļfināla cīņā izteicās Šmēdiņš.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā ceturtdaļfināla mačā Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:18, 15:11) uzvarēja spēcīgos amerikāņus Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu.

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, savukārt ASV duetam Londonas Olimpiādes turnīrā ticis ceturtais numurs.

"Pirmajā setā pieļāvām vienkāršas kļūdas, slikti servējām un nedevām iespēju viņiem pašiem radīt kļūdas," pēc mača atzina Šmēdiņš. "Turpinājumā mums kļūdas palika mazāk un viņiem sākās problēmas - vajadzēja iespēlēties un tad aizgāja."

"Nepadevāmies un nevēlējāmies nevienu vieglu punktu atdot. Cīnījāmies par katru bumbu, pamainījām taktiku un aizgāja," teica Šmēdiņš. "Negribas palikt ceturtajiem kā pagājušā gada pasaules čempionātā. Esam par gadu palikuši vecāki un pieredzes bagātāki."

Tikmēr Pļaviņš, runājot par taktikas maiņu, pastāstīja, ka viņš ar Šmēdiņu nomainījuši puses, kurā katrs spēlē. "Iepriekš ar Aleksandru Samoilovu spēlēju labajā pusē, bet viņš kreisajā, taču kopš esmu ar Jāni, es spēlēju kreisajā. Šodien [pirmdien] man spēle kreisajā negāja, un tad nu nomainījāmies."

"Es nesaprotu, kas notiek. Gandrīz katrā spēlē esam pastarīši, arī bukmeikeru kantoros, tomēr uzvaram. Personīgi es neieteiktu totalizatoros likt par mums," jokoja Pļaviņš. "Nezinu, kā tik garā turnīrā tik ilgi spējam noturēt labu līmeni. To rādīs nākamā sezona, vai meistarība tik liela, vai kas cits. Pa gadu pēc iepriekšējā pasaules čempionāta esam kļuvuši gudrāki. Toreiz daudz riskējām ar servi, tagad cenšamies neriskēt. Serve mums ir viena no sliktākajām turnīrā, bet izskatās, ka ar to pietiek."

"Ar Gibu/Rozentālu mums tagad bilance ir 2-2 - apspēlējām viņus pērn pasaules čempionātā, bet zaudējām nedēļu pirms tā pasaules čempionāta un arī šogad nedēļu pirms olimpiskajām spēlēm," teica Pļaviņš.

Savukārt par ilgo turnīru Pļaviņš izteicās, ka gaidīšana nogalina. "Turnīrs ir reizi četros gados, un tāpēc to uztveram nopietni - nevaram iet apkārt, skatāmies seriālus, bet Jānis daudz gul. Tagad būs spēles divas dienas pēc kārtas, redzēsim, kā būs. Satraukums ir liels. Tas, kas bija pirms šīs spēles, nav pārgājis joprojām. Nezinu, ka tikt tam pāri. Jācer, ka nākamajos mačos pretiniekiem satraukums būs vēl lielāks."

Turnīra pusfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš otrdien spēkosies ar brazīliešiem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu, kuri Londonas turnīrā izlikti ar pirmo numuru.

"Kāds laiks palīdzētu? Minimāls vējš palīdzētu, citādāk jālūdz, lai būtu laimīga diena," par gaidāmo pusfinālu izteicās Pļaviņš.


Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš astotdaļfināla cīņā aizvadītajā piektdienā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru.

Savukārt otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā sestdien ar 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam. Latvijas duets dalību Londonas Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

Interesanti, ka apakšgrupas sacensībās Samoilovs/Sorokins tikās ar Gibu/Rozentālu, piedzīvojot zaudējumu ar 0-2 (10:21, 16:21).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!